Politika

CHP, 6 büyükşehirde aday açıklamaya hazırlanıyor: Adana'da Zeydan Karalar, Eskişehir’de Büyükerşen’in eski genel sekreteri Ayşe Ünlüce, Hatay'da Lütfü Savaş

CHP TBMM Grup Başkanvekili Burcu Köksal, dört dönem Tekirdağ milletvekilliği yapan Candan Yüceer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, adaylar arasında. Özel’in ilk ilan ettiği aday olan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in yerine ise başka isim belirlendi

10 Ocak 2024 20:45

CHP Parti Meclisi, aralarında Eskişehir, Antalya ve Tekirdağ’ın da bulunduğu 6’sı büyükşehir olmak üzere 200 dolayında il ve ilçenin belediye başkan adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre Tekirdağ’da eski milletvekili Candan Yüceer, Eskişehir’de daha önce Büyükşehir Belediye Genel Sekreterlik görevinde bulunan Ayşe Ünlüce aday gösterilecek. Genel Başkan Özgür Özel’in ilk ilan ettiği belediye başkan adayı olan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in yerine ise Niyazi Nefi Kara aday gösterilecek. 6 Şubat depremlerinde Hatay Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş da yeniden aday. 

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün öğlen saatlerinde yeni il ve ilçenin belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplandı. Yaklaşık 6 saat süren toplantıda 6’sı büyükşehir olmak üzere 200 dolayında il ve ilçe için belediye başkan adayları belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ’da, dört dönem Tekirdağ milletvekilliği yapan Candan Yüceer aday gösterilecek. Eskişehir’de de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yerine, Büyükerşen döneminde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Ayşe Ünlüce CHP’nin adayı olacak.

Afyonkarahisar’da da CHP TBMM Grup Başkanvekili Burcu Köksal aday gösterildi. Bir diğer karar ise Antalya ile ilgili oldu. MYK'da Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le ilgili "devam" kararı alındığı, ancak oylamasının bir sonraki toplantıya bırakıldığı öğrenildi. 

Adana’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin’de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Aydın’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yeniden aday gösterilmesi bekleniyor. Hatay’da ise 6 Şubat depremlerinde Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

Özgür Özel Manavgat’ta Sözen’in adaylığını ilan etmişti, PM’den başka isim çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ilk ilan ettiği belediye başkan adayı olan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yeniden aday gösterilmedi. CHP Parti Meclisi’nde Sözen’in yerine Niyazi Nefi Kara’nın aday gösterilmesi kararı alındı.

Özgür Özel, aralık ayının ilk haftasında Antalya’da partisinin milletvekilleriyle düzenlediği toplantıda yeniden aday olmayacağını açıklayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i yeniden aday göstereceklerini ilan etmişti. Özel, aday olmak istemeyen Sözen’i ikna edişini şu sözlerle anlatmıştı: “Benimle görüşmek isteyenlerden biri de Şükrü Sözen’di. O görevi bırakmak için görüşmek istedi. Kendisini ikna etmeye çalışıyorum. Engelli kardeşlerim bana dedi ki ‘Şükrü Sözen giderse, biz kaybederiz’ dedi. Manavgat kendisinden razı, çalışanlar kendisinden razı. Şükrü başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır. Kabul buyurunuz.”

TIKLAYIN - CHP PM'de gergin toplantı: Ufuk Çakır, Ali Mahir Başarır'a bağırarak salondan çıktı

TIKLAYIN - CHP PM'den onay çıktı: Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığı kesinleşti

Adaylığı onaylanan diğer isimler

Adana: Zeydan Karalar
Ceyhan : Kadir Aydar
Pozantı : Şenol Eroğlu
Saimbeyli : İsmail Durmaz
Tufanbeyli : Saim Eroğlu
Aydın : Özlem Çerçioğlu
Buharkent : Ali Okkalı
Efeler : Anıl Yetişkin
İncirliova. : Osman Gökmen
Karpuzlu : Tuğrul Ozan
Koçarlı : Özgür Arıcı
Kuşadası : Ömer Gûnel
Kuyucak : Uğur Doğanca
Nazilli : Gamze Yolcu Metin
Söke : Mustafa İberya Arıkan
Yenipazar : Malik Ercan
Afyon: Burcu Köksal
Akseki ; İlkay Akça
Aksu : İsa Yıldırım
Alanya : Osman Özçelik
Döşemealtı : Menderes Dal
Elmalı ; Halil Öztürk
Finike ; Mustafa Geyikci
Gündoğmuş ; Nurettin Sönmez
İbralı : Serkan Gedik
Kaş : Erol Demirhan
Kemer : Necati Topaloğlu
Kepez : Mesut Kocagöz
Konyaaltı v Cem Kotan
Kumluca : Niyazi Köleoğlu
Manavgat :Niyazi Nefi Kara
Serik : Kadir Kumbul
Başakşehir: Mesut Öksüz
Bayrampaşa: Hasan Mutlu
Beyoğlu: İnan Güney
Çatalca: Erhan Güzel
Eyüpsultan : Mithat Murat Özmen
Gaziosmanpaşa :Hakan Bahçetepe
Güngören: Temel Akkoç
Sancaktepe: Alper Yeğin
Silivri: Bora Balcıoğlu
Şile: Özgür Kabadayı
Tuzla: Eren Ali Bingöl
Üsküdar : Sinem Dedetaş

 

Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığı kesinleşti

CHP’nin Ankara’nın Etimesgut ilçesinden tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nu aday göstermek istemesi parti içerisinde krize neden olurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Beşikçioğlu’na itirazı üzerine CHP Yavaş'ı ikna trafiğine başladı. Ancak MYK'dan sonra PM'den de Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığına onay geldiği öğrenildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Mansur Yavaş’ın itirazı ile ilgili, “Mansur Bey’in hoşuna gitmişti, halen de hoşuna gideceğini düşünüyorum” demişti.