Kültür-Sanat

Cannes Film Festivali'nin en iyi kadın ve erkek oyuncusu İstanbul'da buluştu

Fotoğraflar: Sosyal medya platformu X

26 Nisan 2024 00:44

Geçen yıl 76. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü 'Kuru Otlar Üstüne'deki performansıyla alan Merve Dizdar, ‘Perfect Days / Mükemmel Günler’ filmindeki Hirayama karakteriyle en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Koji Yakusho ile İstanbul'da bir araya geldi.

43. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma jürisinde yer alan Dizdar, festival kapsamında Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü oyuncu Koji Yakusho ile yemek yedi. Yemekte çektirdikleri fotoğraf sosyal medyada gündem oldu.

Yakusho basın toplantısı düzenleyecek

43. İstanbul Film Festivali kapsamında, Wim Wenders ve Koji Yakusho'nun katılımıyla bugün Yapı Kredi Kültür Sanat’ta bir basın toplantısı düzenlenecek.

Basın toplantısına konuşmacı olarak, Wim Wenders ve Koji Yakusho'nun yanı sıra İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ile MUBI'nin kurucusu ve CEO'su Efe Çakarel katılacak. Toplantının moderatörlüğünü sinema yazarı Engin Ertan üstlenecek.

Mükemmel Günler hakkında

Başrolünde Koji Yakusho'nun yer aldığı ünlü yönetmen Wim Wenders'ın 2023 yapımı ‘Perfect Days / Mükemmel Günler’ filmi, toplumdan kendini uzaklaştırarak Tokyo’daki kamu tuvaletlerini temizleyerek hayatını sürdüren Hirayama'nın sade ve fazla düzenli hayatını merkeze alıyor.

Günlük rutinlerin monotonluğu içinde bile bir anlam ve güzellik bulunabileceğinin anlatıldığı düşünülen filmde ana karakter Hirayama'nın hayatındaki rutinler -işe gidip tuvalet temizlemek, kitap okumak, müzik dinlemek- film boyunca tekrarlanan sahnelerle sık sık ön plana çıkıyor.

TIKLAYIN | 'Perfect Days / Mükemmel Günler'in başkahramanı neden sürekli aynı fotoğrafı çekiyor; işte yönetmenin sona gizlediği o detay

TIKLAYIN | Wim Wenders’ın ‘Perfect Days / Mükemmel Günler’ filmiyle yıllar sonra listelere dönen 12 efsane şarkı

TIKLAYIN | Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu