Ekonomi

Altın, Orta Doğu’da artan tansiyonun etkisiyle tekrar yükselişte

Altının gram fiyatı 1.798 lira seviyesinde işlem görüyor

26 Ekim 2023 10:46

Altın fiyatları, İsrail-Hamas savaşın yayılmasına ilişkin endişeleri yeniden alevlendirmesinin ardından yükseldi. Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.798 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 yükselişle 1.789 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1.798 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.960 liradan, Cumhuriyet altını 12.090 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.987 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, İsrail-Hamas çatışmasının daha geniş bir coğrafyaya taşınabileceği endişesinin altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarının yatırımcıların odağında olduğunu aktaran analistler, veri gündeminde ise ABD'de büyüme ve dayanıklı mal siparişlerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtti.

ECB'nin bugün 3 temel politika faiz oranını sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 500 baz puan artırarak yüzde 35,00'e çekeceğini tahmin ediyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.960 ve 1.940 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Netanyahu bir kez daha kara harekâtına hazırlandıklarını söyledi; İsrail kara kuvvetleri Gazze Şeridi'nde Hamas mevzilerini vurdu