Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İsrail'in Filistin üzerinde yapmış olduğu soykırım dünyanın gözü önünde yapılıyor ve ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler de bunu destekliyor

18 Ekim 2023 13:30

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar sonucu hayatını kaybedenler için bugün (18 Ekim) öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurmuştu.

Ülke genelindeki 90 bin camide okunan selaların ardından Filistin’de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Namazdan önce cemaate seslenen Erbaş, "İsrail'in Filistin üzerinde yapmış olduğu katliam, soykırım dünyanın gözü önünde yapılıyor ve ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler, ülkeler de bunu destekliyor" diye konuştu.

Müslümanların Filistin'e duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını dile getiren Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde İsrail'in Filistin üzerinde yaptığı katliam, soykırım dünyanın gözü önünde yapılıyor. Ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler, ülkeler de bunu destekliyor. Filistinlilerin yanında olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Peygamberler şehri Kudüs, Müslümanların kalbi gibidir. Mescid-i Aksa miraç peygamberi Hazreti Muhammed'in tüm Müslümanlara emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bütün Müslümanların vazifesidir. Hangi dine mensup olursa olsun bu zulümden üzüntü duymayan, insanlığından utanmayan kimseler ne yazık ki var." 




CANLI BLOG | İsrail, Gazze'de hastane vurdu; taraflar birbirini suçlarken Gazze yüzlerce ölümün yasını tutuyor