Politika

AKP'de Mehmet Uçum'a tepkileriyle öne çıkan Metiner, bazı isimlerden af istedi: Sizi üzdüm

07 Nisan 2024 19:24

T24 Ankara

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un, Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alınmasına tepki gösteren AKP içinden isimlere verdiği yanıt, parti içinde büyüyen krizi alevlendirmeye devam ediyor. Hem Van'daki kriz hem de Uçum'un mesajına ilk başından itibaren tepki gösteren eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Uçum'a açık isimle yazdığı mektuptan sonra bu kez partisindeki bazı isimlerden af istedi. Af mektubunda Uçum'un isminin yer almaması dikkat çekti.

Van İl Seçim Kurulu'nun 31 Mart sonrası Van Büyükşehir Belediyesi mazbatasının, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yerine AKP adayına verilmesi kararı, muhalefet kadar özellikle AKP yönetimindeki isimlerin tepkisini çekmişti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mazbatanın Zeydan'a verilmesi kararına kadar gösterilen tepkiler, AKP içindeki tartışmaları da alevlendirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Aziz Babuşcu başta olmak üzere AKP içinden yükselen eleştiriler, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum'un sert mesajının hedefi haline gelmişti. Aziz Babuşçu gibi AKP MKYK üyesi Orhan Mirgoğlu ile eski AKP'li vekillerHüseyin Kocabıyık, Orhan Atalay ve Mehmet Metiner Uçum'a tepki gösterdi. 

TIKLAYIN - AKP'de "not edildi, kaydedildi, devlet haddini bildirir" krizi: Erdoğan'a, başdanışmanı Uçum için "milletin evinden millete sallanan o parmağı hemen kesin" çağrısı

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - Van krizi AKP içindeki çatışmayı da açığa çıkardı; Erdoğan’ın Başdanışmanı’nın ‘iktidar içinde’ hedef aldığı kesim hangisi, partideki hukuk krizi nerelere uzanıyor?

Tepkiyle yetinmeyen Metiner, Uçum'un ismini vererek yazdığı açık mektupta,"Solcu bir geçmişten geliyorsunuz. İttihatçı bir düşünceye de mensup olabilirsiniz. Ama soruyorum size: Sahi siz kimsiniz de partimizin içindekilere oturduğunuz yerden parmak sallama cesaretini görebiliyorsunuz? Sonuçta atanmış bir memursunuz" dedi.

Metiner, bugün de partide bazı kişilerin ismini açıktan vererek af diledi. Bu isimlerin arasında Uçum'un yer almaması dikkat çekti. Metiner'in “Bir anlık gafletime yenik düştüm” diyerek X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“BİR HATA ETTİM, AFFOLA! 

Fuat Oktay çok değer verdiğim bir kardeşim. Cumhurbaşkanı eski yardımcısı. Ankara Milletvekili.

Jülide Sarıeroğlu benim için çok kıymetli eski bakanımız ve genel başkan yardımcım. Ankara Milletvekili.

Tuğrul Türkeş kadim dostum. Eski bakanımız. Ankara Milletvekili.

Zehranur Aydemir genç Ankara milletvekilimiz.

‘HATA BENİM, SUÇ BENİM, KEŞKE OLMASAYDI’

İstemeyerek üzülmenize sebebiyet verdiğim için sizlerden helallik diliyorum.

Hata benim. Suç benim.

Bir anlık gafletime yenik düştüm.

TIKLAYIN - Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan ilginç Van mesajları: İktidar içindeki neo liberallerin aldıkları tutum da kaydedildi!

TIKLAYIN - AKP, Van açıklamasını sildi: Yazıcı, "Cinnet hali YSK'nın isabetli kararıyla sonlandırıldı" demişti

Keşke olmasaydı.

Ama oldu.

Her birinizi çok sevdiğim halde oldu işte.

Son derece üzgünüm.

Gönlünüzü incittiğim ve hak etmediğiniz eleştirilere muhatap kıldığım için.

Affola!

Biz güçlü bir ailenin mensuplarıyız. Birimizin hukuku diğerinin hukuku, birimizin itibarı diğerimizin itibarıdır.

Yunus Emre ne güzel demiş asırlar öncesinden, kulak verelim:

Gönül Çalab’ın tahtı, Çalab gönüle baktı,

İki cihan bedbahtı, kim gönül yıkar ise.”

TIKLAYIN - Miroğlu’ndan Uçum’a tepki: AKP'li Kürt aktörler "devletin istediği doğrultuda" konuşmazlarsa bölücü mü sayılacak?

TIKLAYIN - AKP'li Mehmet Metiner, seçim yenilgisi için 'Külliye'yi işaret etti: Değişim topyekûn olmalı

TIKLAYIN- AKP'li Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'a: Bu ne şımarıklık

Editörün notu: İmlaya müdahale edilmemiştir.