Spor

Ailesi ülkesine gitmişti; Muslera'ya yapılan teklif belli oldu

13 Mart 2024 11:12

Fernando Muslera'nın ailesini Uruguay'a göndermesi ve sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini henüz yenilememesi "ayrılık" iddialarına neden oldu. Ancak Muslera'nın eşi ve çocuklarının ülkerine gitmesinin sebebinin farklı olduğu belirtildi. Bu arada Galatasaray'ın, tecrübeli kaleciye yaptığı yeni sözleşme teklifinin de detayları belli oldu.

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Fernando Muslera'nın, sarı kırmızılı kulüpteki geleceği şekilleniyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray’da daha önce kendisine yapılan yeni kontrat teklifine, "Bekleyin" diye yanıt veren ve sezon sonunda ülkesine gideceği konuşulan Muslera konusunda sıcak bir gelişme yaşandı.

Uruguaylı kalecinin, yönetime milli arada masaya oturabileceğini ilettiği öğrenildi. Ülkesinde emekli olma planı yapan Muslera’nın, lig bitmeden masaya oturmayı kabul etmesi yeni kontrata sıcak baktığı şeklinde yorumlandı.

37 yaşındaki eldivenle yapılan son sözleşmede yıllık garanti ücreti 3 milyon 750 bin eurodan 2.5 milyon euroya indirilmişti. Tecrübeli eldivene, aradan 3 yıl geçmesine rağmen aynı rakamın teklif edileceği belirtildi.

Muslera’nın ailesinin Uruguay’a gitmesi, tecrübeli kalecinin ayrılık kararı almasından kaynaklandığı iddia ediliyordu. Ancak Nando’nun eşi Patricia Callero ile çocuklarının, ülkelerine gitmesinin eğitim kaynaklı olduğu belirlendi. Çocukların eğitim için yılın belli bir dönemini ülkelerinde geçirdikleri vurgulandı.