Gündem

Ahmet Taşgetiren: Sanki siyaset alanında bir rakip yerine, dağda bir grup olması tercih ediliyor gibi gözüküyor

"Neden İmralı’dakinin Edirne’dekine tercih edildiğine dair bir görüntü verilir?"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'de bir polisin şehit olduğu saldırıyı kınamıştı.

11 Ekim 2022 07:51

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" sözlerine işaret ederek, "İmralı’dan sadece “Devlet” haber alıyor, muhtemel ki sayın Cumhurbaşkanı’nın sözleri de “Devletin aldığı bilgi” ile ilgiliydi. Ancak şu ana kadar İmralı’dan Demirtaş’a yönelik bir “Hesap sorma” girişimi olmadı.
Ama şimdilerde Kandil’den bir ses geldi. Acaba sayın Cumhurbaşkanı’nın kastettiği de buna benzer bir “hesap sorma” mıydı, bu “Hesap sorma”dan sonra Demirtaş, Erdoğan’ın beklediğini hissettirdiği çizgiye gelir mi, bilmiyorum." diye yazdı.

PKK'dan, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "'Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz' ifadesi yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifadeydi; bu ve benzeri bazı konuşmaları daha dikkatli yapmalıydım" açıklamasına PKK'dan gelen tepkiyi hatırlatan Taşgetiren, "Sanki siyaset alanında bir rakip yerine, dağda bir grup olması tercih ediliyor gibi gözüküyor. Bu normal olabilir mi? Neden böyle bir tercihte bulunulur? Neden İmralı’dakinin Edirne’dekine tercih edildiğine dair bir görüntü verilir? Sizin bir cevabınız var mı?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

PKK'dan Selahattin Demirtaş açıklaması: Mersin'deki eylemi ilk kınayanlar listesine girmiştir; tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır

Selahattin Demirtaş: Mersin'deki saldırıyı kınıyorum; demokratik siyasette ısrarcı olun

Selahattin Demirtaş: 'Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz' ifadesi yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifadeydi; bu ve benzeri bazı konuşmaları daha dikkatli yapmalıydım

Ne olmuştu?

PKK, Mersin’deki polisevi saldırısını üstlendiği açıklamada, saldırıyı kınayan Demirtaş ve HDP’yi kast ederek “Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendini feda edenlerin, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınanması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir. Bu dili kullananlar halkın değerlerini temsil etmiyor” demişti. Demirtaş, PKK’nın açıklamasına karşılık olarak “Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin ‘teröristi, katili’ olarak yaftalanmayı göze alıyorum” mesajını paylaşmıştı. Bu mesajdan sonra PKK’nın lider kadrosundan Duran Kalkan, Demirtaş’ı ad vermeden hedef alan açıklamalar yapmış, “ukalalık yapma” demişti.