Gündem

Adalet Bakanı'ndan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen cezayla ilgili açıklama

Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'a "Taksirle ölüme neden olmak"tan verilen 2 yıl hapis cezası 27 bin liraya çevrilmişti

17 Ocak 2024 12:09

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'e otomobili ile çarparak ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un yargılandığı davada çıkan karara ilişkin olarak, "Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu" dedi.

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un motokurye Yunus Emre Göçer'e otomobili ile çarparak ölümüne yol açtığı suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması ve bu cezanın para cezasına çevrilmesiyle ilgili değerlendirmesi sorulması üzerine, "Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar, bu yönde oldu" diye konuştu. (DHA)

Ne olmuştu?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti.

Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı. 

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun motokuryenin ölümüne neden olduğu kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

TIKLAYIN-Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında istenen ceza belli oldu: Yunus Emre Göçer'i suçlamış!

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada Adli Tıp raporu

TIKLAYIN-Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü: Gündemde Yunus Emre Göçer yok, Etiyopya var

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ifadesi ortaya çıktı: "Başında kask yoktu" demiş!

TIKLAYIN - Motokuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna 27 bin TL para cezası!