01 Mart 2024

Diziler, seçimler ve bir de stand-upla karışık haberler...

Bu hafta T24 ofisinden yazdığım bu yazıda bol bol medya ve televizyonun hâl-i pürmelalini okuyacaksınız; sözüm gençlere değil, karar vericilere...

T24 ofisinde geçen hafta benden iki yaş küçük olan Hasan Cemal'in oturduğu yerde bu kez ben poz verdim |
Sürekli basın kartımı iptal eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un reklamına rağmen
Mehmed Fetihler Sultanı, Bahar'a yenildi |
Beraber yargılandığımız ve yıllardır hapiste olan Gültan Kışanak, Ankara'dan DEM adayı |
Arkadaşım Nur Sürer'in fotoğrafımızdaki tatlı haline bakmayın, dizilerinde hainlik de yapıyor...

Ben diyeyim aylar, siz deyin haftalar sonra nihayet T24 ofisine gidebildim. Bu yazıyı size oradan yazıyoruz. Fakat T24 ofisine gelmeden kısa bir süre önce HomeRoom'da mahallenin kedilerinden biriyle çektirdiğim fotoğrafı görmenizi çok istedim. Çok tatlı olduğunu görünce dayanamayıp aşağıda gördüğünüz kareyi çekildik. 

Bizim mid ve upper Cihangir'de bu kedilerden çok var

Cihangir'de bir yönetmen ve bir oyuncuyla...

Oyuncu arkadaşım Ahmet Mümtaz Taylan'la Cihangir 21'de sık sık karşılaşırız. Son gördüğümde  Kopuk dizisinde başrollerden birini oynuyordu. Daha dizi yayından kalkar kalkmaz Ahmet Mümtaz'ın kendi ağzından benim yüzde 60 beğendiğim Kızılcık Şerbeti'nde oynayacağını duydum. Artık siz de biliyorsunuz... Hem başarılı oyunculuğu hem de dizideki sansasyonel genç aşkıyla çok konuşulan muhafazakâr dindar aile babası rolündeki Settar Tanrıöğen'in ne yazık ki hastalanması üzerine onun yerine diziye dahil oldu. Bana söylediğine göre iyileştiği anda da büyük bir mutlulukla rolü ona devredecekmiş. 

Bu arada Ahmet Mümtaz Taylan'la beraber sinema konuşan yönetmenimiz Yeşim Ustaoğlu'nu da görünce bu fırsatı kaçırmadım ve sizler için onlarla fotoğraf çektirdim. Benden duymuş olun, Yeşim Ustaoğlu'ndan gayet iddialı bir kadın filmi gelecek.

Gonzo Tuğrul, yönetmen Yeşim Ustaoğlu ve oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ile birlikte
(Fotoğraf: Muhtar Halil Kalafat)

Genç kadın arkadaşlarım da var

Bir grup fan'ım Düzeyli Magazin'de fotoğraflarına yer verdiğim insanların çoğunun 55 plus olduğunu söylüyor. Doğru değil... Yine geçen hafta Cihangir 21'de karşılaştığım oyuncu Melisa Şenolsun'la fotoğrafım da bunun bir kanıtı. Parasını onun verdiği içkilerimizi yudumlarken bana yakında İş Sanat'ın YouTube kanalındaki Karışık Çal programına iki üç haftaya kalmaz konuk olacağını söyledi. Kesin tarihini bildirirse ben de sizlere söylerim. 

Oyuncu Melisa Şenolsun'la buluşmama pahalı mor tişörtüm çok yakışmış

Bahar, 'fetihler'i yendi

Salı gecesi Güney Kore'den uyarlanmış olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradığım ama şaşırtıcı bir şekilde hâlâ çok sevdiğim Bahar dizisini izlemek için televizyon karşısındaydım. Aynı gün TRT'nin AKP dönemi klasiklerine benzeyen Mehmed Fetihler Sultanı'na da bir göz attım. İlk 10 dakikasında dayanamayıp derhal Bahar'a döndüm ama acaba dizi Bahar'ı geçer mi, diye korkmadım değil. Çünkü biliyorsunuz, Türkiye halklarının sağı solu belli olmaz... Neyse ki bu yazıyı yazmadan reytingleri editörümle kontrol ettik ve Bahar'ın tüm kategorilerde birinci olduğunu gördük. Bu arada Füsun Demirel ve Hatice Aslan'ın en az Demet Evgar kadar iyi döktürdüklerini bir kez daha vurgulayayım.

Bu arada eğer çok merak ediyorsanız Sandık Kokusu ikinci favori dizim olmayı sürdürüyor. 

Buğra Gülsoy, Demet Evgar ve Mehmet Yılmaz Ak harika bir iş çıkarıyorlar.
Bu arada Bahar'ın lanet kocasından koparak kendisini ameliyat eden doktorla
yakınlaşmasının herhalde farkındasınız

Stand-upla haber karışımı

Şimdi bu başlık nereden çıktı, demeyin... TİLKİ'likten ŞİMDİ'YE dönüşen kanalda daha önce de Düzeyli Magazin'de sık sık takıldığım Selçuk Tepeli, üç gündür Fransa Tarım Fuarı'nın haberini yapıyor. Çünkü kendisi iki gün Fransa'da kalmış, onun yerine haberleri Gülbin Tosun sunmuştu. İki gün kaldığı Fransa'nın haberini üç gün boyunca görmek içime fenalık getirdi. Dördüncü gün ne olacağını bilmiyorum, umarım Fransızcası da İngilizcesi kadar iyidir. Meslektaşım biliyorsunuz, hem çiftçi hem de ekonomist... Beğenmeyen seyretmesin!

Benzer biçimde haberlerini sunarken kendini star zanneden Fatih Portakal da onun gibi çok eğlenceli stand-up ve haber karışımı bültenler sunuyor. Kendisine gelen olumsuz yorumları ön plana alarak çok "çarpıcı" yanıtlar veriyor. Onu da beğenmeyen seyretmesin!

Bekleyin sevgili okurlarım, daha "muhalif" kanallarla işim bitmedi... Halk TV'den Sözcü TV'ye geçen İpek Özbey'in Karşı Karşıya programını iki haftadır izliyorum ve birden dehşetle ne fark ettim biliyor musunuz? Meğersem programın öbür iki daimi üyesi Erol Mütercimler ve Nevzat Çiçek'miş. Biz daha çok konuşacağız, diye İpek Özbey'i susturmaları görmelere ve dinlemelere değer! Bana inanmıyorsanız bir 10 dakikanızı feda edin ve Karşı Karşıya programını izleyin. 

Bu arada benim tüm eleştirilerim yayınlarla ilgili karar verenleri ve starları kapsıyor. İş bulmakta çok zorlanan genç meslektaşlarıma ister Halk TV, ister KRT TV, isterse de Sözcü TV olsun, saygım sonsuz. Biz eskiden kapıyı vurup çıktıktan yarım saat sonra iş teklifi alırdık, şimdi nerede o günler...
Geçen hafta da Düzeyli Magazin'e taşıdığım Halk TV'ye eleştirilerim, orada işini yapan habercileri takdir  etmediğim anlamına gelmez.

Hem araştırmacı hem yazar Erol Mütercimler, talihsiz meslektaşım İpek Özbey ve
Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek

Bir Mao'cunun anıları

Arkadaşım İpek Çalışlar'ın eşi, eski Aydınlık tayfasından Oral Çalışlar'ın İsyan Günleri 68 kitabının lansmanı için İstiklal Caddesi'ndeki Mephisto Kitabevi'ne davet edildim. Benden başka Mülkiye'deki benim dönemimden Halil Ergün ve Nuri Çolakoğlu vardı. Prof. Gençay Gürsoy ve meslektaşlarımdan Nadire Mater de oradaydı. Beni çok sevindiren oyuncu arkadaşım Nur Sürer'i de görmek oldu. Fıs fıs gıybet yaptık, çünkü Oral Çalışlar, bence, pek dişe dokunur bir özeleştiri yapmadı. Zaten kitapta da böyle bir şeye rast gelmedim;  belki de o söyledi ve yazdı ama ben anlayamadım. Magazincilik, yıllarca şimdiki halini hepinizin bildiği Doğu Perinçek'in yanında olmak kadar zor bir iş... 

İpek Çalışlar, Gonzo Tuğrul ve de Nur Sürer; Oral Çalışlar'ı dinlerken...

Sıkça sorulan sorular ve cheap shots

Yok yok, yanılıyorsunuz... Ben yalnızca HomeRoom, Kaktüs ve 21'e gitmiyorum. Cihangir Caddesi'nde oyuncu ve yazar Sema Geçer'in devraldığı Fames de favori mekânlarımdan biri oldu. İşletmecisi genç Ertuğrul da gayet yakışıklı... 

İnkılap Kitabevi Yayın Direktörü Gülşen İşeri, çok indirimli kahvesini içen Gonzo Tuğrul
ve de mekânın sahibi Sema Geçer

Linkler ve çağrılar

E artık biz de biraz yerel seçim havasına girelim ve işe siyaset de bulaştıralım, dedik. Kafam iyice karışık... Ankara'dan yıllarca arkadaşım olan Gültan Kışanak, DEM'den Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Beyoğlu Belediyesi için DEM'e mi vereyim, CHP'ye mi vereyim diye gelgit yaşıyorum ama şimdiki AKP'li başkanımızdan da kurtulmamız şart gibi geliyor bana. Bu yüzden birdenbire -bayılarak olmasa da-  Ekrem İmamoğlu'na oy verdiğimi duyarsanız sakın şaşırmayın. Neyse kafa karışıklığım bir müddet daha sürer, sizi sonuçtan haberdar ederim, merak etmeyin. Bütün bu kafa karışıklığı içinde bir de memleketim İzmir'deki TİP aday tanıtım etkinliğini de duyurayım, dedim. Ne de olsa ben de 35,5'um!

Müzik önerisi

Bu hafta efsanevi İskoç şarkıcı Rod Stewart'ın söylediği ve her fotoğrafın bir hikâyesi olduğunu anlatan bir şarkıyla kapatıyoruz: Every Picture Tells a Story...

 

Yazarın Diğer Yazıları

Özgürlüğü olmayan bayramlar

Bu hafta yine dünyadan bahsediyormuş gibi yaparak kendi reklamımı yapıyorum...

Ödül bolluğu, Mülkiye Pide Grubu ve itirazlarım...

Hastalıktan mabadımı kaldırabilseydim, İstanbul'a gelen Mülkiyelilerin pide partisine katılıp çeşitli sınıfsal rezaletler çıkaracaktım ama olmadı...

Magazin noir girişimlerine yavaş yavaş başlıyorum

Gonzo gazeteciliğimin bu aşaması en fazla 6-7 ay sürecek, çünkü sizlere veda etmeyi düşünüyorum...