Göksun Gökçe Göndermez

[email protected]

TARİH

26 Ekim 2022

Avukatların mesleki kuşak çatışması

Yargının, hukukun ve mesleğin geldiği halden genci yaşlısı bütün avukatlar şikayetçi. Her baro seçim döneminde de aynı şey oluyor; "üstatlar" sorumluluğu gençlerin ilgisizliğinde, gençlerse "üstatların" bu düzeni aslen kendilerinin var etmiş olmasında buluyor

Devamını Oku

TARİH

04 Ekim 2022

Hayvanları Koruma Kanunu neye çare oluyor ki?

Devletin kurumlarından ve kendi seçtiğimiz belediye başkanlarından bile görmediğimiz feraseti, yalnızca hayatta kalmaya çalışan hayvandan bekleyebilir miyiz, kabahati hayvanda bulunca sorun çözülmüş olacak mı? 

Devamını Oku

TARİH

21 Temmuz 2022

Danıştay’ın gerekçesi: “Başkan ne derse o olur"

Çoğunluk şunu demiş oluyor; cumhurbaşkanı istediği yetkiyi kendisine yine kendisi verir, bu yetkiyi uygun gördüğü zaman yine kendisi kullanır ve biz sadece oturup izleriz

Devamını Oku

TARİH

28 Haziran 2022

Kadınları öldürme sebepleri

Şaşırtıcı olan, hukuk fakültesi mezunlarının arasında bile Pınar Gültekin için yapılan "Masum bir kadınla aynı şekilde mi değerlendirelim?" yorumlarının yapılması. Bu yorumu yapanlar hiç düşünmezler mi, yargılanan maktul değil sanıktır?

Devamını Oku

TARİH

16 Mayıs 2022

Kadına şiddet yasası: Dostlar alışverişte görsün

Mesele kadınların erkeklerden daha değerli olması değil. Erkeklerin kadınlardan daha değerli olmaması. Bunun nesini anlamıyorsunuz?

Devamını Oku

TARİH

05 Nisan 2022

5 Nisan kimin günü?

Amaç müvekkilimizi her ne pahasına olursa olsun savunmak mıdır, yoksa olaya bu şekilde yaklaşırsak, savunma hakkını kullandırayım derken bunun daha üzerindeki bir hakkı ihlal etme riskimiz var mıdır?

Devamını Oku

TARİH

18 Mart 2022

Kadın cinayetinde Yargıtay: "Cezayı indirsem olmaz, artırsam gönül değil"

Erkekliğin pamuk ipliğine bağlı gururu, bir kadının bütün yaşamından daha önemli olabilir mi?

Devamını Oku

TARİH

07 Mart 2022

Hassas beyler için acı gerçekler

Kadın katillerini beraberce lanetlemekte gayet iyiyiz. Kız çocuklarını okutmakta da yine hemfikiriz, buralarda hiçbir sorun yok. İşte bu yüzden, bu yazının konusu bunlar değil.

Devamını Oku

TARİH

15 Şubat 2022

2022 model nafaka: Dayakçı kocaya devlet koruması

Ben bu ülkede ekmek alırken bile vergi ödüyorum, bu vergi neden eşini hastanelik etmiş olan erkeğin sorumlu olduğu nafakaya gidiyor?

Devamını Oku

TARİH

09 Şubat 2022

Görmeme biçimleri

Esra Erol, kadını gizli kapaklı bir yaşamın içinde bırakan erkeği azarlamaz. Gizli kapaklı bir yaşamın içinde bırakılan gencecik kadını azarlar. O kadını ergenliğinde yalnız bırakmış, "Kız çocuğunun ne işi var oralarda!" diyerek bir sürü yere göndermemiş, "Okuyup âlim mi olacan!" diyerek eğitimini önemsememiş, "Senin aklın ermez!" diyerek fikrini dahi sormamış, "Ne işin var oğlanlarla!" diyerek erkekleri tanımaması için elinden gelen her şeyi yapmış olan "kutsal aile yapısını" ise asla sorgulamaz

Devamını Oku

TARİH

14 Ocak 2022

İstanbul Sözleşmesi mi yaşatır?

Sizin "mahalle baskısı" sebebiyle söyleyemediklerinizi söyleyen birini görmek içinizi mi ferahlatıyor? Ama kadın öldü efendim?

Devamını Oku

TARİH

10 Aralık 2021

Özgürlükler kime göre neye göre?

Hem Anayasa Mahkemesi kararının bağlayıcı olduğunu belirtip hem de eylemin suç olup olmadığını hâlâ tartışma konusu yapmak nasıl bir mantığın ürünüdür?

Devamını Oku