04 Nisan 2024

Herkes biliyor geminin su aldığını!

Siz değil miydiniz, “Beşiktaş’ın sorunlarını biliyoruz kısa sürede çözeceğiz” diyenler? Sizin çözümünüz Samet Aybaba ise kalsın!

 Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos

Leonard Cohen’in söylediği gibi; “Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini. Herkes biliyor geminin su aldığını…”

Boş yere kendinizi ve taraftarı kandırmayı sürdürmeyin. Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos çağın gerisinde kalmış, ununu eleyip eleğini duvara asmış, hedefi kalmamış beyefendi teknik direktör. Gerçeği ne kadar erken kabul ederseniz hem kendinizi hem de Beşiktaş’ı kaotik ortamdan çıkarma şansına sahip olursunuz. Hepimiz biliyoruz ayrıca bilmenin ötesinde tanıklık da ediyoruz; geminin batmakta olduğuna!.. Tabii ki kestirebiliyorum, İnönü Stadı’nda anlı şanlı imza töreni düzenleyip takımın başına getirdiğiniz Portekizli teknik direktöre “güle güle’ derken yaşayacağınız zorlukları! Bir yanda prestij diğer yanda yüklü tazminat!..

 “Herkes biliyor, hep böyle gider…”

Leonard Cohen ne kadar haklı; sistem hep böyle gider!

Birisi çıkar ‘sıradan’ futbolcuyu ‘yıldız’ aldatmacasıyla akıl almaz rakama transfer ettirir. Yetmez bir tane daha, o da yetmez birkaç tane daha… Sonuç? “Transferde hata yaptık!” Sistem böyle gidiyor ya!

Siz değil miydiniz, “Beşiktaş’ın sorunlarını biliyoruz kısa sürede çözeceğiz” diyenler? Sizin çözümünüz Samet Aybaba ise kalsın! Beşiktaş, Samet Aybaba’nın raporu doğrultusunda 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktı mı? Teknik direktör belli olmadan Samet Aybaba futbolcu  transfer etti mi? Samet Aybaba beğendiği için iki oyuncu 25 milyon Euro ödenece mi? Ligdeki en başarılı sağ kanat savunma elemanını başka takıma gönderip, yerine uyduruktan bir eleman alındı mı? Şimdi ayna mevki için başka futbolcu aranıyor mu? Kimi kandırıyorsunuz? Birbirinin devamı diğer yönetimlerden ne farkınız kaldı?

Yeter! Kimseyi, özellikle de Beşiktaşlıları ‘ahmak’ yerine koymaktan vazgeçin lütfen. Beşiktaş’ta başarısızlığın, hatta rezilliğin faturasını ödemesi gereken öncelikli isim tartışmasız Samet Aybaba’dan başkası değil.

Beşiktaş bu zorluğu Aybaba’nın gönderilmesinin (kulüple ilişiğinin kesilmesinin) ardından aşamaz ise diğer isimleri tek tek sıralarım hem de hiç çekinmeden, kuşkunuz olmasın.

Beşiktaş, Başakşehir ile karşılaştı uzun süre 1-0 önde götürdüğü maçta sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı, bu serzeniş niye? Futbol bu her sonucu kabullenmek gerekli! Ne var ki benim size bayrak açmamın nedeni skorla bağıntılı değil. Bu kadar kötü Beşiktaş izlemedim, bu kadar hedefsiz bir takım görmedim. Her biri ayrı değere sahip futbolcu topluluğu mücadele etme istemini neden yitirmiş? Eskilerin deyimi ile ‘Üstlerine ölü toprağı serpilmiş.’ Kimin nerede nasıl oynadığının hiç önemi yok zira Beşiktaş artık oynamıyor, futbolcuların hemen hemen hepsi her hafta değişik yerlerde oynuyormuş gibi yapıyor.

Sevgili Hasan Arat, Beşiktaş’ın toparlanıp kendine gelmesi için yapman gereken ilk şey Samet Aybaba ile kulübün ilişiğini kesmek. Ardında da yeni sezon için teknik direktör arayışına başlamak. Anlı şanlı birisini bulmak zorunda da değilsin. Futbolcular gelecek teknik adama inansın ve güvensin yeter…

Yazarın Diğer Yazıları

Aynı tas, aynı hamam, aynı tellak!

Olmuyor olmayacak da… Özgüvenini yitirmiş oyuncu topluluğunun ivedi olarak profesyonel mental desteğe gereksinimi var

Masuaku’dan önce Masuaku’dan sonra!

Beşiktaş geçmişte de sorunlu dönemler yaşadı ancak hiçbir zaman sahada böylesine çaresiz kalmadı

‘Çürümüş’ kadro yeterli!

Gereksiz ve pahalı transferler sadece ilerleyen dönemde külfet olup çıkar karşınıza. Bütünlüğü sağlayacak yapı Beşiktaş’ın önceliği olmalı