Haberler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş makamını çocuk Başkan Aysima'ya devretti: Türkiye'deki herkesin yüzünden gülücükler saçmasını isterdim

23 Nisan 2024 11:29

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makamını temsili olarak 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti. 

"TBMM makamını dün Genel Kurul'da  devrettik ama bugün de sembolik olarak dün sizlerin oyuyla Meclis Başkanı seçtiğiniz Aysima Hanım'a devredeceğiz  Benim yerime bugün Meclis Başkanlığı'nı Aysima yapacak." diyen Kurtulmuş, " Tekrar size hoş geldiniz diyorum Her alanda çok değerli, güçlü gençler olarak yetişeceğinizi ümit ediyorum Bu vesileyle size aile bireylerinize selam ve sevgilerimizi  iletmenizi istihram ediyorum Tekrar hoş geldiniz hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Kurtulmuş'tan sonra konuşan çocuk Başkan Aysima, " Sayın Meclis Başkanım Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı'nın 104. yılını sevinçle, coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günün tüm milletimiz ve insanlık için iyiliklere, esenliklere vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşma yapan çocuk Başkan Aysima şunları söyledi:

Bugün TBMM'nin açılış tarihiyle birlikte egemenliğin millete verildiği mutlu bir gün. Vatan için canını feda etmiş başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz. Onlar Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar ve onun aziz Meclisi'ni gök kubbemiz altında açılışımızda açılışına şahit olandır. Bugün onların mirasına layık olmak ve gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye için çalışmak her Türk evladının görevidir. Böylesine anlamlı bir günde Türkiye Yüzyılı'nda ilk defa gerçekleşen bir olaydan da bahsetmek istiyorum. Türkiye Yüzyılı'na yakışan yeni bir adım atıldı. Devletimizin aldığı sağlam kararlar ve milletimizin güçlü desteği sayesinde insanlı ilk uzay yolculuğumuzu gerçekleştirmek bulunmaktayız. Bu fırsatı bize sunan herkese ülkemin tüm çocukları adına minnettarım. Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar son olmadığına inancım da tamdır. Türkiye'nin geleceği için umut dolu adımlarla ilerlemeye devam edelim. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm milletimize ve insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyor. Bu anlamlı günü bir kez daha kutluyorum." 

"Türkiye'deki herkesin yüzlerinden gülücük saçmasını isterdim"

Basın mensuplarının "ilk icraatınız ne olacak?" sorusunu yanıtlayan Aysima, " İlk icraatım çocukların mutlu huzurlu bir Türkiye'de yaşaması için en iyi şekilde çalışmak ve Türkiye'deki herkesin mutlu huzurlu ve her zaman yüzlerinden gülücük saçmasını isterdim." dedi. 

Başkan Aysima, "Çocuklar için ilk icraatınız ne olacak?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Çocuklar için onların daha iyi eğitim aldığı okullar, sınıflar düzenlerdim. Ve onun dışında yardıma muhtaç çocuklara da yardım da bulunurdum."