Seçim 2024

Cübbeli Ahmet: Yeniden Refah ve Saadet’in adaylarına oy vermek caiz değil, yoksa günahkâr olur

29 Mart 2024 00:34

T24 Video

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi bir video yayınlayarak, Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını iddia etti.

Cübbeli Ahmet, videoda şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı’nın dışındaki Yeniden Refah Partisi’ne ve Saadet’in adaylarına oy vermek caiz değildir. Oy verenler mesuldür, günahkar olur ve azaba gider. Cumhur İttifakı’na vermek vaciptir."

İsmailağa’dan, ilişiğini kestiği 'Cübbeli Ahmet' için zehir zemberek açıklama

İsmailağa cemaati, önceki gün Ünlü hakkında çok sert bir açıklama yayınlayarak, cemaatle ilişkisinin kesildiğini duyurdu. Cemaatin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ünlü'nün "rabıtalık projesi" üzerinden cemaati bölmeyi ve dağıtmayı amaçladığı, "yalan ve iftiralarla" cemaatin hocalarını itibarsızlaştırmaya çalıştığı belirtildi. Açıklamada tarikatın mahremini ortaya saçmakla da suçlanan Ünlü için, "Kendisiyle irtibatı aşikâr olan çeşitli sosyal medya hesaplarından eş zamanlı paylaşımlarla hocaları tek tek hedef göstermiştir" denildi. Ünlü'nün, medya aracılığıyla kamuoyu önünde yaptığı açıklamalar ve videolar ile cemaatin gözden düşmesine neden olduğu ve kendisinin uyarıldığı ancak davranışlarını düzeltmediği de ifade edildi. 

Kamuoyunda yankı uyandıran açıklamaya Cübbeli Ahmet'ten de cevap geldi. Sosyal medya hesabından yaklaşık 4 saatlik bir video paylaşan Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa cemaatinin açıklamasında yer alan, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı reddetti" ifadesine karşı çıktı.

Cübbeli Ahmet, "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN | İsmailağa’dan, ilişiğini kestiği 'Cübbeli Ahmet' için zehir zemberek açıklama: Tarikatımızın mahremini ortaya saçtı, cemaati dağıtmaya çalıştı

TIKLAYIN - Cübbeli Ahmet gün ve saat verdi: İsmailağa'ya son ihtar

TIKLAYIN - Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Tarikat Hasan Efendi'nin değildir ki, beni ihraç etsin