Videoröportaj

AKP’li Murat Köse: Oyunuzu Mansur Yavaş’a mı yoksa Ankara’ya mı vereceksiniz

“Yavaş’ın kazanacağı seçimde Ankara kaybeder”

05 Ocak 2024 08:36

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kazanacağı bir seçimde Ankara’nın kaybedeceğini iddia ederek “Ankaralılar 5 yılı yaşadı. Biz çok başarısız bir yönetim olduğunu görüyoruz. Oylarını Mansur Yavaş’a mı verecekler Ankara’ya mı verecekler? Yani Ankara’nın geleceğine mi verecekler, bir kişiye mi verecekler? Buna karar vermeliler” dedi. Köse, Mansur Yavaş’ın Belediye Meclisi’nde “engellendikleri” iddiaları ile ilgili ise “Halkımızın menfaatine ne varsa hep onay verdik. Meclis’e gelen yaklaşık 8 bin 500 dosya içerisinde yüzde 97’sine oy birliğiyle mecliste onay verdik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir adayını 15 Ocak’ta duyuracaklarını açıklamasının ardından gözler Başkent’e çevrildi. ABB AKP Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de bu süreçte T24’te Seçime Doğru programının konuğu oldu. Ankara’nın 2019 yılının gerisine düştüğünü belirten ve Mansur Yavaş’ın vaatlerini yerine getiremediğini iddia eden Köse, “Bunun en temel sebebi Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir hayal kurdu, 2019 yılında aday olmak istedi olamadı. Yardımcılığına aday oldu, orada da başarılı olamadı. Dolayısıyla Ankara bu anlamda kayıp 5 yıl yaşadı” dedi.

“Halkın menfaatine ne varsa hepsine onay verdik”

Köse, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP çoğunluğu ile engellendiği iddiaları ile ilgili de şöyle konuştu:

“Tamamen mazeret üretme şekli aslında. Biz bu süreç içerisinde halkımızın menfaatine ne varsa hep onay verdik. Biz zaten bütçeyi yaparken mecliste herhangi bir rakamına dokunmuyoruz. Tüm kredi taleplerine de onay verdik. Mesela 300 otobüsle ilgili 60 milyon Euroluk onay verdik. Mamak metrosu, 320 milyon euroluk krediyi meclisten geçirdik, bir yıl oldu ama ortada hala bir şey yok. Meclis’e gelen yaklaşık 8 bin 500 dosya içerisinde yüzde 97’sine oy birliğiyle mecliste onay verdik. Yani gelen kararların hemen hemen tamamını onayladık anlamına geliyor. İmar var, borçlanma konuları var. Hepsine onay verdik.”

“Yavaş, milliyetçi partiden değil CHP’den aday oluyor”

Köse, “Ankara’da milliyetçi oyların hangi partiye yöneleceğine” ilişkin soru üzerine de “AK Parti olarak bayrağımıza, milletimize, vatanamıza, devletimize bağlı, bu değerleri öne çıkaran bir partiyiz. Bu değerlerimizi nasıl yaşattığımızı herkes biliyor. Ancak bir taraftan da tüm Türkiye’den oy isteyen, Ankara’yı konuştuğumuzda seçmenlerin tamamından oy isteyen ve ayrım yapmadan herkese hizmet veren bir partiyiz. Tabii Sayın Mansur Yavaş, CHP’den aday oluyor, Milliyetçi partiden değil. CHP’nin Mayıs keçimlerindeki hali ortada. Altılı ittifakın üstünde yedinci ittifakın olduğunu HDP olarak söylüyorum, Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının buna dahil olduğunu herkes biliyor. Milletimiz bunları gördü ve cevabını verdi. Mart seçimlerinde de bu cevabın benzerini vereceğini düşünüyoruz” dedi.

“AOÇ Atatürk’ün hatırası, yeşilini koruyarak yaşatmak boynumuzun borcu”

Köse, Ankara’da en çok tartışılan konulardan birisi olan ve atıl halde bekleyen Ankapark’la ilgili de “Ankapark, bir ideolojik savaşın merkezi haline dönüştü. Burası halbuki yatırım yapılmış, milli servet onun uygun şekilde dönüştürerek kullanılması gerekirdi. 2019 yılında AK Parti olarak devam etseydik Ankapark bu halde olur muydu? Yapacağımız şey sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere hükümetimizin de temsili ile beraber çalışma yapılması hatta ortak bir çalıştay yapılarak hızlı bir şekilde Ankaralıların hizmetine açılması gerektiğini düşünüyoruz. Atatürk Orman Çiftliği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir hatırasıdır. Dolayısıyla orayı bu halde yaşatmak bizim de boynumuzun borcudur, yeşil dokusunu da koruyarak” ifadelerini kullandı.

“Oyların hizmete ve esere verilmesi gerektiğini düşünüyoruz”

Ankara Büyükşehir için aday gösterilmesi halinde 25 ilçeyi gezerek vatandaşların taleplerini alacaklarını kaydeden Köse, Mansur Yavaş’ın seçilmesi halinde Ankara’nın kaybedeceğini belirterek, “Ben Ankaralıların şu konuda karar vereceğini düşünüyorum. 5 yılı yaşadı, Cumhuriyet Halk Partisi’yle Mansur Yavaş’la karşılaştı. Biz çok başarısız bir yönetim olduğunu görüyoruz. Oylarını Mansur Yavaş’a mı verecekler Ankara’ya mı verecekler? Yani Ankara’nın geleceğine mi verecekler, bir kişiye mi verecekler? Buna karar vermeleri lazım. Biz hizmet ve eser üreten bir anlayışla belediyecilik anlayışımız olduğu için bu çerçevede hizmete, esere verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.