Gündem

Zerin Kılıç'ın şüpheli ölümünde beraat gerekçesi: Tehdit edilen kadın, terk edilme korkusuyla "ikinci kat"tan atlamış!

31 Temmuz 2023 21:23

T24 Haber Merkezi

Eskişehir’de ikinci kattaki evinin penceresinden atladığı öne sürülen Zerin Kılınç'ın şüpheli ölümüyle ilgili davada, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Yılmaz Sazak’ın beraatiyle ilgili gerekçeli karar açıklandı. Kararda, Kılınç’ın "terk edilme korkusu yaşadığı" ve bu nedenle "ikinci kat"tan atlayarak intihar ettiği kaydedildi. Ancak, duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Sazak'ın Zerin Kılınç'a tehdit mesajları gönderdiğini, aralarında tartışma çıktığını ve Sazak'ın darp ettiği Kılınç'ı pencereden ittiği belirtmişti. Ailenin avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karara itiraz edecek. 

Eskişehir’de ikinci kattaki evinin penceresinden düşerek yaşamını yitiren Zerin Kılınç’ın ölümüne ilişkin görülen davada gerekçeli karar açıklandı.

Zerin Kılınç, 20 Haziran 2020 günü, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki evinin penceresinden düşerek şüpheli şekilde ölmüştü. İkinci kattan atladığı öne sürülen Zerin’in ölümüyle ilgili davada, sevgilisi Yılmaz Sazak “kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı. İddianame sonrası açılana davada, Yılmaz Sazak'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

Savcı, 'Yılmaz Sazak, Zerin'i tehdit ederek darp etti, penceren itti' demişti

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yılmaz Sazak hakkında duruşma savcısı, sevgilisi Zerin Kılınç'ı pencereden iterek ölümüne yol açtığı suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile cezalandırılmasını talep etmişti.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında Sazak'ın, Zerin Kılınç'ın çalıştığı iş yerindeki müdürü ile olduğunu iddia edip, tartıştığı ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiğini belirterek, "Olay tarihinde maktulün ikametinde taraflar arasında tartışmanın çıktığı, sanığın maktulü darbettiği, süpürge sapıyla maktule vurduğu, kül tablası fırlattığı, olay esnasında pencereye yakın olan maktulü iterek yere düşüp ölümüne sebep olduğu, bu suretle atılı suçları işlemiş olduğu anlaşılmaktadır" demişti.

Mahkeme ise Sazak'ın cinayet suçlamasından beraatine hükmetmiş, ancak “kadına karşı tehdit” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası vermişti. Sazak'a verilen bu ceza ise ertelenmişti.

Gerekçeli karar: 'Sazak evlenme niyetinde değil' diye terk edilme korkusu yaşamış

DHA'da yer alan habere göre, Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Sazak hakkındaki verilen kararın gerekçesini açıkladı. Kararda, Yılmaz Sazak'ın, Zerin Kılınç ile birlikte olduğu ancak evlenme niyetinde bulunmadığı, Kılınç'ın ise evlenmek istediği öne sürüldü.  

Zerin Kılınç'ın "terk edilme korkusu yaşadığı" öne sürülen kararda, Sazak'ın Kılınç'ı öldürmek kastıyla "pencereden ittiği, attığı yahut intiharına teşvik ettiğine dair somut ve inandırıcı herhangi bir delil bulunmadığı" belirtildi. Kararda şöyle denildi:

“Bu nedenle ölende sanığın kendisini terk edeceği konusunda ciddi bir korku ve endişeli olduğu göz önünde bulundurularak, sanığın öleni ittiği, intihara teşvik ettiğine dair dosya somut herhangi bir delil bulunmadığı, ölenin intihar amaçlı olarak pencereye çıktığı, önce bir bacağını sonra diğer bacağını pencereden dışarıya çekerek kendisini boşluğa bıraktığı, sanığın öleni öldürmek kastıyla pencereden ittiği, attığı yahut intiharına teşvik ettiğine dair her türlü şüpheden uzak kesin somut ve inandırıcı herhangi bir delil bulunmadığından, sanığın suçu sabit görülmediğinden beraatine karar verilmiştir.”

Zerin'in ailesi: Yavrumun kanı yerde kaldı

Karar duruşmasının ardından Zerin Kılınç'ın annesi Telli Özokçu, kız kardeşi Aysun Kılınç, ablası Zeynep Altunluoğlu, babası Dede Kılınç gözyaşlarına boğulmuştu. Adliye çıkışında Anne Telli Özokçu, karara tepki göstererek, “Yavrumun kanı yerde kaldı” demiş, abla Zeynep Altunluoğlu ise baygınlık geçirip yere yığılmıştı. 

Avukat: Aile Bakanlığı ile karara itiraz edeceğiz

Ailenin avukatı Ahmet Seyhan ise beraat kararına itiraz edeceklerini ifade ederek, “Şaka gibi bir karar, ama komik değil diyoruz. Ama bundan sonrası için, Eskişehir bölgesi için önerim, kadınların daha dikkatli olması. Çünkü, katiller serbest. Katillerin serbest olduğu bir adalet sistemi de maalesef güvenilir değildir. Hem Aile Bakanlığı hem biz karara itiraz edeceğiz” demişti.