Dünya

Yunanistan'ın Midilli adasındaki öğrenciler, depremzedeler için yardım topladı ve Türkiye'ye mesaj yolladı: "Biz düşman değiliz, dostuz"

13 Şubat 2023 15:43

T24 Dış Haberler

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin karşısındaki Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan Antissa Lisesi'nin öğrencileri, Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenler için yardım topladı ve Türkiye'dekiler için karatahtaya Türkçe mesajlar yazdı. 

Antissa Lisesi öğrencileri, hem Türkçe hem de Yunanca olarak şu mesajları yazdı:

- Biz seni düşünüyoruz

- Düşüncelerimiz seninle

- Seni önemsiyoruz

- Cesaret insanoğlu

- Hepimiz insanız

- Geçmiş olsun komşular

- Biz düşman değiliz, dostuz

- Merak etme, her şey güzel olacak

Kahramanmaraş merkezli depremler, Ankara-Atina ilişkilerinin derin bir krizde olduğu dönemde meydana geldi. Yunanistan, depremden sonra Türkiye'ye ilk yardım ekibi gönderen ülkelerden biri oldu. Atina, arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra bölgeye 80 ton tıbbi ve ilk yardım ekipmanı gönderdi. Hükümetin çalışmalarının yanında Yunanistan'ın birçok kentinde sivil toplum kuruluşları da Türkiye'ye gönderilmek üzere yardım topluyor.

Yunanistan'ın bölgeye gönderdiği arama-kurtarma ekibi ise bu sabah saatlerinde Atina'ya döndü.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, dün yaptığı açıklamada, "Türkiye ile görüş ayrılıklarımız olabilir ama Türk ve Yunan halkları dosttur" demişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Türkiye'ye gelerek deprem bölgesini ziyaret etmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmüştü.