Dünya

Yunanistan'dan 'Erdoğan ziyareti' jesti: Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için 7 günlük vize uygulaması duyurulması bekleniyor

07 Aralık 2023 10:36

T24 Dış Haberler

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) beşinci toplantısına katılmak için Atina'ya giderken, Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına bir vize jesti yapmaya hazırlandığı belirtildi. 

Reuters'ın haberine göre Yunanistan, Türk vatandaşlarının Türkiye kıyılarına yakın olan 10 Yunan adasına yedi günlük vize alabilmesi için Avrupa Birliği'nden izin aldı. 

TIKLAYIN | Erdoğan 6 yıl sonra Atina'ya gidiyor, YDİK 7 yıl sonra toplanıyor: Türk-Yunan ilişkilerinde 'temiz bir sayfa' hedefi

Haberde, Yunanistan'ın bu adımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında açıklamasının beklendiği belirtildi. 

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, geçici vize alımının Türk vatandaşlarının bu adaları ziyaret etmesini kolaylaştıracağını söyledi.

Reuters'a konuşan Yunan yetkililer, Erdoğan'ın Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis ile yapacağı görüşmelerin ardından ekonomi, sağlık, eğitim, tarım, göç ve turizm alanında anlaşmalar imzalanmasının beklendiğini söyledi.