Dünya

Yunanistan'da eşcinsel çiftler, tarihi oylamanın ardından evlenmek için sıraya girdi

16 Şubat 2024 15:40

T24 Dış Haberler

Yunanistan'daki LGBT çiftler, eşit haklar için sürdürdükleri mücadelenin sonunda parlamento oylamasının eşcinsel evliliği yasal hale getirmesiyle birlikte evlilik hazırlıklarına başladı. 
 
Yunan parlamentosu, aynı cinsiyetten çiftlerin çocuk evlat edinmesine de izin verecek bir yasa tasarısını bir gecede onaylayarak, Yunanistan'ı bu tür birlikteliklere izin veren ilk Ortodoks Hıristiyan ülkelerden biri haline getirdi.
 
Başbakan Miçotakis, "Bu, Avrupa değerlerine tutkuyla bağlı, ilerici ve demokratik bir ülke olan günümüz Yunanistan'ını yansıtan insan hakları açısından bir dönüm noktasıdır" dedi.
 
Belediyenin resmi nikahtan sorumlu belediye başkan yardımcısı Constantinos Anagnostopoulos, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Atina'daki Nea Smirni belediyesiyle temasa geçerek gerekli destekleyici belgeleri istediklerini ve müraacatlarda şimdiden sıra oluştuğunu söyledi.
 
Başkan yardımcısı, "Bundan sonra ilk düğünü gerçekleştirmek için bakanlığın yönergelerini takip edeceğiz" diye ekledi. 

Bazı vatandaşlar, "Aile kavramı çöktü, bireysel haklarımız var ama bunlar kurumsallaşamıyor ve toplumdaki herkesi etkiliyor" dedi.