Gündem

Yüksek kâr vaadiyle dolandırıcılıktan tutuklanan Holding sahibinin AKP’li isimlerle fotoğrafları ortaya çıktı

18 Şubat 2024 09:32

İzmir'de, “yüksek kâr” vaadiyle, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarından tutuklanan holding sahibi 34 yaşındaki Sedat Ocakcı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve AKP İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile yan yana fotoğrafları çıktı.

Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'i halka arz eden Barış Turgut'la yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakcı Holding'de, holdingin sahibi Sedat Ocakcı'nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, 1 Ocak'ta kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtı. Yüksek kar vaadiyle paralarını verenler, dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayetçi oldu. Şüphelilerin, satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandıracaklarını vaat ettiği, ayrıca dron fabrikası kurarak da yine kar sözü verdikleri öğrenildi. Şüphelilerin 3 bin 100 kişiden yaklaşık 5 milyar 123 milyon TL para topladıkları öne sürüldü.

Sedat Ocakcı'nın ilk olarak parayı borsada değerlendirdiğini söyleyerek para toplamaya başladığı, ardından kripto paraya girdiği, sonrasında yazılım firması kurduğu öğrenildi.

Yaşananların ardından Ocakçı’nın AKP’lilerle çekilmiş fotoğrafları dikkati çekti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Geçen yıl nisan ayında AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın Çiğli’de Harmandalıspor’un maçını Ocakçı ile birlikte izlediği ve futbolcularla fotoğraf çektirdiği görüntülere yansıdı.

Ocakçı’nın yine AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile yan yana futbolcularla birlikte fotoğrafları olduğu belirtildi.