Seçim 2024

YSK, CHP'nin Hatay Samandağ talebini reddetti

Samandağ'da TİP adayı Emrah Karaçay yüzde 47'yi oy oranını aşmıştı

05 Nisan 2024 16:16

​31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından itiraz süreci devam ediyor. Siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların ardından YSK'ya gelen itirazlar, kurul tarafından değerlendirilerek karara bağlanıyor.

YSK son olarak CHP’nin Hatay’ın Samandağ ilçesinde oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesi talebini reddetti. 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, Samandağ'da belediye başkanlığını TİP kazanmıştı. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kahramanmaraş depremlerinin en büyük yıkımı yarattığı kentlerden Hatay'ın Samandağ ilçesinde yüzde 47 oy oranını aşmıştı.

Resmi sonuçlara göre, TİP adayı Emrah Karaçay 30 bin 377 oy sayısına ulaşmıştı. Karaçay'ı yüzde 42,07'la CHP adayı Süleyman Bedir Abacı takip etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay’ın Samandağ ilçesinde oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesi talebinde bulunmuştu.

Antalya'da itirazlar reddedildi

Son olarak YSK bu talebin yanı sıra AKP ve CHP'nin Döşemealtı ve Akseki'deki oyların yeniden sayılması, Bafra'da da seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti.

Bu çerçevede YSK, bugün yapılan kurul toplantısında, CHP'nin Samsun’un Bafra ilçesinde seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti. YSK, AK Parti’nin Antalya’nın Döşemealtı ve Akseki ilçelerinde oyların yeniden sayılması taleplerini reddetti.