Kültür-Sanat

Yönetmen Guillermo del Toro: Bu Pinokyo, çocuklar için uygun değil

"Ne orijinali kadar karanlık ne de Disney uyarlaması kadar tatlı"

13 Aralık 2022 19:09

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro, 'Guillermo del Toro sunar: Pinokyo' filminin çocuklar için uygun olmadığını söyledi. Yönetmen film hakkında, "Ne orijinali kadar karanlık ne de Disney uyarlaması kadar tatlı" dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Guillermo del Toro'nun 'Guillermo del Toro sunar: Pinokyo' adlı filmi Netflix'te yayınlandı. Filmin New York galasında Page Six'e konuşan yönetmen, yarattığı yeni Pinokyo versiyonunun bir çocuk filmi olmadığını söyledi.

Del Toro film için, "İnsanlar filmin çocuklar için olup olmadığını soruyor, 'Çocuklar için yapılmadı ama ebeveynleri onlarla konuşursa çocuklar da izleyebilir' diyoruz. Bu bir bebek filmi değil, çocukların soru soracağı bir film" ifadelerini kullandı. 

"Ne orijinali kadar karanlık ne de Disney uyarlaması kadar tatlı"

1883 yılında Carlo Collodi'nin yarattığı ve Walt Disney'in birçok kez uyarladığı İtalyan klasiğine her zaman kendi yorumunu katmak istediğini söyleyen yönetmen, kendi versiyonunun ne orijinali kadar karanlık ne de Disney uyarlaması kadar tatlı olduğunu belirtti. Guillermo del Toro, "Benim için önemli olan, tematik olarak 'Pan's Labyrinth' veya 'The Devil's Backbone' ile yan yana durabilmesiydi, tematik olarak alakalı olmasını istediğimiz için yapmamız bu kadar uzun sürdü" dedi.

"Ruh, seçim özgürlüğümüzdedir; seçmek, insan olmaktır"

Keşfetmek istediği temaların; 'itaat, dürüstlük ve kişinin kendine karşı dürüst olması' olduğunu, bu yüzden filmi Mussolini'nin İtalya'sında kurduğunu anlatan Del Toro, "Şimdiki hâlimin aksine, eskiden inançlı bir Katolik iken insanın ruhu nerede diye merak ederdim. Ruh, seçim özgürlüğümüzdedir. Seçmek, insan olmaktır" dedi.