Gündem

YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercihler ile ilgili detayları araştırıyor. YKS ek tercih kılavuzunun yayımlanıp yayımlanmadığı, adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

05 Eylül 2022 15:22

YKS tercih sonuçları, 15 Ağustos Pazartesi günü adayların erişimine açıldı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar, YKS ek yerleştirme tercihleri ile ilgili aratmalar yapmaya başladı. Üniversite boş kontenjanları ve taban puanları ise YKS ek tercih kılavuzu ile belli olacak. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak?

2022-YKS Ek Yerleştirme Takvimi'ne göre, ek yerleştirme tercihleri 7-13 Eylül'de yapılacak.  Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.

YKS Ek Yerleştirme tercihlerini T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapabilecek.

YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ancak YKS ek tercih kılavuzu, henüz yayımlanmadı. Yayınlandığı takdirde adaylar, YKS ek tercih kılavuzuna ÖSYM'nin resmî internet adresi üzerinden ulaşabilecek.