Medya

Yılmaz Özdil: Özgür Özel'in genel başkan seçilir seçilmez ilk arayıp teşekkür ettiği gazeteci Buket Aydın'dı

10 Mayıs 2024 14:08

Gazeteci Yılmaz Özdil, iktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinin tepkileri sürerken dikkat çeken bir iddiada bulundu. Özdil, Özel'in genel başkan seçilir seçilmez ilk aradığı gazetecinin Buket Aydın olduğunu öne sürdü. 

Kendi YouTube kanalında açıklama yapan Özdil konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"Bu Özgür Özel'in trol mrol makam odasında ağırlaması tartışılıyor ama genel başkan seçilir seçilmez derhal telefon ederek ilk arayıp teşekkür ettiği gazeteci bu ülkede kimdi biliyor musunuz? Buket Aydın'dı. Hatta Özgür Özel Buket Aydın'a telefon ettiğini gizlemiş kimseye çaktırmamaya çalışmıştı ama bizzat Buket Aydın açıkladı. Meğer Buket Aydın'la Özgür Özel tee 2015 yılından beri arkadaşlarmış. Zaman zaman telefonlaşır memleket üzerine konuşuyorlarmış. Özgür Özel'i de ilk keşfeden kişi zaten Buket Aydın'mış. 2015 yılında Buket Aydın Özgür Özel'e demiş ki, "Tam bir sol lider figürüsün seni çok tebrik ederim". Özgür Özel de CHP Genel Başkanı seçilince ilk telefonu bu yüzden Buket Aydın'a açmış"


Buket Aydın'ın canlı yayında Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu açıklamaları gündem olmuştu

Bir önceki yerel seçimlerde CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağız" sözlerine gülerek verdiği yanıtla tepki çeken sunucu Buket Aydın, bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy vermeyeceğini söylemesiyle gündem olmuştu. 

TIKLAYIN - Taha Hüseyin Karagöz, İsmail Saymaz'a da düğün davetiyesini vermiş; "Ben bu adamı hiç tanımam, hayatımda görmüşlüğüm yok"

 TIKLAYIN - Özgür Özel'den tartışma yaratan görüşme; Taha Hüseyin Karagöz açıklama yaptı: Gazeteci-politikacı diyaloğu içinde görüştüm