Gündem

Yılmaz Özdil: İktidarın böylesinde zillet onurdur

"Güya hakaret ediyorlar"

01 Mart 2019 08:46

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP ve MHP dışındaki partilerin ittifakın tanımlarken kullandığı "zillet" kavramı üzerine bir yazı kaleme aldı. Özdil, "Millete zillet denince… Aslında senelerdir kimin bu milleti hor gördüğü, kimin bu milleti hakir gördüğü, kimin bu milleti aşağıladığı, kimin bu milleti küçümsediği bizzat itiraf edilmiş olmuyor mu?" diye sorarak, "Güya hakaret ediyorlar ama İktidarın böylesinde, zillet onurdur" ifadesini kullandı. 

Özdil, "Zillet" başlığıyla yayımlanan yazısında iktidardakilerin, vatandaşları küçük gördüğünü söyledi. Özdil şunları kaydetti:

...Şimdi ne deniyor millete?
Zillet deniyor.

Millete zillet denince… Aslında senelerdir kimin bu milleti hor gördüğü, kimin bu milleti hakir gördüğü, kimin bu milleti aşağıladığı, kimin bu milleti küçümsediği bizzat itiraf edilmiş olmuyor mu?

Ve hep böyledir maalesef… Demokrasi tarihimiz, tabanı delik cızlavetle dolaşırken Ferragamo'ya terfi eden politikacılarla doludur.
Bağrından çıktığı milletten uzaklaşıp, şatafata debdebeye saraylara öyküne öyküne kendini asil zannedenlerin tirajedileriyle doludur.

Güya hakaret ediyorlar ama…
İktidarın böylesinde, zillet onurdur.