Ekonomi

Yıldız Holding yeşil dönüşüme hız verdi

18 Aralık 2023 15:26

Yıldız Holding şirketlerinden Aytaç Gıda ve Chint Group iştiraki Astronergy tarafından Yap-İşlet modeliyle Çankırı’da hayata geçirilecek olan 6 MWp gücünde arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi için imzalar atıldı.

Yıldız Holding’in “Bu Dünya Bizim” yaklaşımıyla yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına yönelik çalışmalar yürüten Aytaç Gıda; Chint Group iştiraki Astronergy iş birliğiyle Çankırı Çerkeş’teki fabrikasında kurulacak 6 MWp arazi tipinde Güneş Enerjisi Santrali projesi için anlaşma sağladı. Yıldız Holding’in Çamlıca’daki kampüsünde düzenlenen imza Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü, Aytaç Gıda Murahhas Azası ve Genel Müdürü Erhan Çetin, Chint Group Yönetim Kurulu Başkanı Cunhui Nan, Uluslararası Yatırım Direktörü Sean Xu ve Chint-Astronergy Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Kaya da yer aldı.

"Yeşil enerji yatırımlarımıza hız verdik"

İmza töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü, Yap- İşlet iş modeliyle hayata geçirilecek olan Güneş Enerjisi Santrali projesinin yaklaşık 9 ayda bitirilmesinin planlandığını açıkladı. Mehmet Tütüncü, “2050 yılında tüm değer zincirimizde net sıfır karbon emisyonu hedefimiz doğrultusunda karbonsuzlaşma yolculuğumuza devam ediyoruz. “Bu Dünya Bizim” yaklaşımıyla hayata geçirdiğimiz enerji verimliliği uygulamaları sayesinde yeşil dönüşüm yolculuğumuza hız verdik" dedi.