Gündem

Yıldıray Oğur: İmralı kampanyası ve şiddetin amacı yerel seçimler mi?

"Kampanyanın 9 Mart’a kadar sürmesi de ilginç"

02 Ekim 2023 07:42

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, TBMM'nin yeni yasama dönemini açtığı günün sabahında düzenlenen terör saldırısında PKK'nın askeri kanadı HPG'den yapılan açıklamanın tuhaf vurgular ve tehditler içerdiğini belirterek, "Saldırının gerekçesinin başında ise “ulusal ve uluslararası yasaları hiçe sayarak insan haklarını ayaklar altına alan, Türkiye ve Kurdistan’daki tüm zindanlarda geliştirilen insanlık dışı uygulama ve tecrit politikalarına” diye ad verilmeden Öcalan’ın 31 aydır avukatlarıyla görüştürülmemesine atıf yapılıyor.

Türkiye’de medyada sansüre takıldığı için bir süredir Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi için başlayan kampanyadan kamuoyunun haberi yok" diye yazdı.

Öcalan'a tecride karşı YSP'li vekillerin de içinde olduğu kampanyanın 9 Mart'a kadar süreceğini kaydeden Oğur, "Yani hem Yeşil Sol Parti, doğrudan Öcalan için sokaklara çıkarak kendisini marjinalleştirecek, siyasette YSP ile yanyana durmak iyice zorlaşacak, siyaset gerilecek. Yani Türkiye, yerel seçimlere ağır bir havada gitmeye hazırlanıyor.

Böyle bir atmosferde YSP’nin seçimlerde aday çıkarmaması ya da muhalif ittifaka destek vermesinin maliyeti iyice ağırlaşacak. Kampanyanın 9 Mart’a kadar sürmesi de ilginç" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...