Gündem

Yeşil Sol Parti'den Antakya ve Defne için müşahit çağrısı

09 Mayıs 2023 13:58

Yeşil Sol Parti, depremde büyük yıkım yaşayan Antakya ve Defne için üç dilde, "Müşahit ol" çağrısı yaptı.

Seçimlere sayılı günler kalırken, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmalarını hızlandırdığı Hatay'da, kullanılacak oyların korunması içinde müşahit çalışması yapıyor. Erzin, Dörtyol, İskenderun, Payas ve Samandağ'daki sandıklarda müşahit görevlendirmesini tamamlayan Yeşil Sol, depremde en çok yıkımın yaşandığı Defne ve Antakya'da ise müşahit eksikliğini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Antakya'da binin üzerinde Defne de ise 282 sandıkta müşahit ihtiyacı bulunuyor. Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayları Kürtçe, Arapça ve Türkçe üç dilde yaptıkları açıklamayla sandıklarda müşahit olunması çağrısında bulundu.

“Yeşil Sol Parti, müşahidi olun”

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, adaylardan Kerem Nalbant, Arapça yaptığı çağrıda, seçimlerin sandıklarda kazanıldığını hatırlatarak, “Buyurunuz 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde Yeşil Sol Parti'nin müşahidi olun" dedi.

Adaylardan Özgür Yaldız ise Kürtçe seçmenlere seslendi. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi olduğunu söyleyen Yaldız, "Sandıkları korumak için Yeşil Sol Parti'nin müşahidi olun. Oyunuza ve iradenize sahip çıkın" diye seslendi.

“Oy vermek yetmez, müşahit olalım”

Adaylardan Şirin Nur Vural da Türkçe yaptığı çağrıda, "14 Mayıs'ta oy vermek yetmez. Sandıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Herkesi gönüllü müşahit olmaya davet ediyorum. Yeşil Sol'da birleşelim" ifadesini kullandı.