Gündem

Yerlikaya'dan TBB görüşmesi açıklaması: Hukukçularımızla güvenlik güçlerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüştük

02 Aralık 2023 21:12

TBB'nin dünkü ziyaretiyle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hukukçularımızla güvenlik güçlerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik iş birliklerini görüştük" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, yönetim kurulu üyeleri, baro başkanları ile TBB Aracı ve Takipçilerle Mücadele Komisyonu temsilcilerinden oluşan heyet, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı ziyaret etti.

Dün yapılan ziyarette TBB heyeti, Bakan Yerlikaya'ya avukatların kollukta yaşadıkları sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerini iletti, TBB ve baroların hasar danışmanlık şirketlerine karşı yürüttüğü mücadeleye ilişkin bilgi verdi. Aynı zamanda bu konuda ortak çalışma ve mücadele yöntemleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TBB'den yapılan açıklamada, "İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam'ın da yer aldığı görüşmede ayrıca meslektaşlarımızın illerde yaşadıkları bazı yerel sorunlar ve bu sorunların çözüme yönelik talepler de iletildi" denildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da ziyaretle ilgili olarak bugün sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yerlikaya, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri ve kıymetli Baro Başkanlarımızla bir araya geldik; hukukçularımızla güvenlik güçlerimiz arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik yapılacak iş birliklerini görüştük. TBB heyetine nazik ziyaretleri için teşekkür ederim" dedi.