Gündem

Yeni Şafak yazarı: Türkiye’de Twitter 4-5 milyon insanın evirip çevirdiği bir platform, kocaman bir açık hava tımarhanesine benziyor

18 Nisan 2023 12:24

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "4-5 milyon insanın evirip çevirdiği bir platform Türkiye’de Twitter. Ve kocaman bir açık hava tımarhanesine benziyor." görüşünü savundu. 

Kılıçarslan yazısında, "Bu, ben dâhil, Türkiye’nin yüzde 5’inin akıl hastası olduğuna da delalet eder aslında ama orası başka bir mesele. Bunu sonra konuşuruz. Gerçek sokaklarda öncekilere göre oldukça heyecansız ilerleyen bu seçimin nabzı twitter sokağına girdiğinizde baş döndürücü bir hal alıyor. İktidarı, muhalefeti, trolü, goygoycusu derken “içerik yorgunu” olarak çıkıyorsunuz girdiğiniz sanal dünyadan. Aslına bakarsanız sosyal medyanın hayatımıza getirdiği yorgunluklar saymakla bitecek gibi de değil. Ülkemizde hemen hiçbir şeyin yolunda gitmediği algısından başlar, bize ait olmayan sahte duyarlılıklara maruz kalmakla devam eder, algı yerleştirmek için her türlü yalan dolana müracaat eden vicdansızların yalanlarıyla boğuşarak ilerler Türkiye’de sosyal medya." ifadesini kullandı.