Gündem

Yeni Şafak yazarı Çelik: Kılıçdaroğlu’nun seccadeyi ayakkabıları ile çiğneme hadisesinin asla bilerek yapıldığını düşünmüyorum

06 Nisan 2023 11:29

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, "Ben Kılıçdaroğlu’nun seccadeyi ayakkabıları ile çiğneme hadisesinin asla bilerek yapıldığını düşünmüyorum. Dindarlardan alacağı bir oy hatta bir tebessüme muhtaç bir lider böyle bir hatayı asla bile isteye yapamaz" değerlendirmesini yaptı. 

Çelik, yazısında, "Ancak yaşantısında seccade olmayan, böyle bir rutinde yaşamayan biri için fark etmemiş olması normal. Asıl sorun da bu zaten. Bu zamana kadar topluluk önünde ayet ve hadis okumamış, mitinglerinde Peygamber Efendimiz’i anmamış Kılıçdaroğlu bir anda neden böyle bir kimliğe büründü? Seccade çiğnemeyi halıya basmakla bir tutan yeni Kılıçdaroğlucular da bu soruya samimi yanıt veremeyecekleri için; kendileriyle, değerleriyle ve geçmişleriyle çelişme yolunu seçtiler" düşüncesini dile getirdi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Tam burada AK Parti’nin kurucularından ve şimdilerin CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’in 2005 yılında verdiği bir röportajı hatırlatmak istiyorum. 'Şarabın tadından başka her şeyini' bilirim demişti. Bu çıkışı İslami camiada pek ciddiye alınmasa da laik ve seküler dünyada ses getirmişti. Şaraba methiyeler dizilerken AK Partili ve dindar Abdüllatif Şener’e de atıf yapılıyordu. Şener’in adı 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde çokça gündeme gelmişti. AK Parti’nin Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül dışında bir ismi Cumhurbaşkanı seçmesini dillendirenler yani dindar bir Cumhurbaşkanı istemeyenler Şener ismini öne atmışlardı. Şarapla ilgili sözleri de referans hatta teminat kabul ediliyordu. Yani Şener, zihni 28 Şubat süreciyle şekillenenler için makul AK Partiliydi. Bir AK Partiliyi sineye çekerek taviz de vermiş olacaklardı. Öyle üstenci yıllardı. Şener’in bugün CHP’de olmasının temelinde bu tavizli yakınlaşma var mıdır bilemiyorum."