Gündem

Yeni Şafak yazarı: Altılı masayı normal bulan zihniyet, Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasını, Feyzioğlu’nun büyükelçi atanmasını kavrayamıyor

"Hem Feyzioğlu’nun hem de Mehmet Ali Çelebi’nin neler söylediğini, neler yaptığını, hangi tavrı aldıklarını görebilseler hiç şaşırmalarına gerek kalmayacak."

12 Ekim 2022 09:29

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, eski CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılması ve eski TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanmasını köşesine taşıdı.

Feyzioğlu’nun son Büyükelçiler Kararnamesi’yle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne büyükelçi olarak atanması, birilerinin yüreğine oturduğunu yazan Likoğlu, “Metin Feyzioğlu’nun geçmişte söylediklerini, yaptıklarını hatırlatarak, hakarete varan değerlendirmelerde bulunuyorlar. Feyzioğlu şokunu daha atlatamadan yeni bir haberle sarsıldılar. CHP’den vekil seçilen ve yaşanan süreçlerden sonra istifa ederek önce Muharrem İnce’nin partisi Memleket Partisi’ne geçen, oradan da ayrılarak bir süredir bağımsız olan Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılması haberi yüreklerine indi.” diye yazdı.

Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde FETÖ’nün kumpaslarına maruz kaldığını yazan Likoğlu, Çelebi’nin AKP'ye geçmesinin ardından eski söylemlerinin dolaşıma sokularak Feyzioğlu’nda olduğu linç kampanyası başlatıldığını yazdı.

Likoğlu, şöyle devam etti:

Herkesin eleştiri hakkı saklıdır, isteyen istediğini eleştirir, ancak bunu yuvarlak masa müdavimleri yaparsa o zaman sorarlar: “Sizi bir araya getiren şey nedir?” CHP’nin, İYİ Parti’nin, Saadet Partisi’nin Demokrat Parti’nin, HDP’nin ve AK Parti’den ayrılanların bir masa etrafında toplanmasını normal bulan zihniyet, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasını, Metin Feyzioğlu’nun Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanmasını kavrayamıyor.

15 Temmuz sonrası hem Feyzioğlu’nun hem de Mehmet Ali Çelebi’nin neler söylediğini, neler yaptığını, hangi tavrı aldıklarını görebilseler hiç şaşırmalarına gerek kalmayacak. "

Yazının tamamını okumak için tıklayın