Medya

Yeni Şafak yazarı Aktaş: Ülkemiz, yurt dışında çok yüksek bir imaja sahiptir; muhalif gazeteciler hükûmet faaliyetlerine katılamadıkları için, bu gerçeklikten uzak kalıyor

15 Ağustos 2023 13:19

Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş, "Ülkemiz, yurt dışında çok yüksek bir imaja sahiptir. Muhalif gazeteciler hükûmet faaliyetlerine katılamadıkları için, bu gerçeklikten uzak kalıyorlar" görüşünü aktardı. 

Aktaş, "Cumhuriyet Halk Partisi kendisi, rakipleri ve toplum için bazı şablonlar üretmiştir. Ve bu şablonların ikamesi için oldukça radikal bir tutum içerisindedir. Hiçbir muhalif gazeteci bu şablonların dışında düşünemez" dedi. 

"Muhalif gazeteciler"in iktidara karşı "şablonculuğa" zorlandığını belirten Aktaş, "Seçimlere giderken Millet İttifakı'nın yüzde 60 oyla seçimi kazanacağına inanması ve muhalif gazetecilerin bu durum karşısında suskun kalmaları tesadüf değildir" görüşünü savundu. 

Aktaş, yazısında, şu ifadeleri kullandı: 

"AK Parti rasyonel bir partidir, hükûmetleri de rasyonel hükümetlerdir. İktidar kanadının muhalif medyada bir alan açması, süreci daha rasyonel bir zemine çekecektir. Hz Ömer’in bugünler için söylenmiş kıymetli bir sözü vardır: 'Afta yanılmak cezada yanılmaktan evladır.'

Ülkemiz, yurt dışında çok yüksek bir imaja sahiptir. Muhalif gazeteciler hükûmet faaliyetlerine katılamadıkları için, bu gerçeklikten de uzak kalıyorlar. Bütün kesimlerden gazeteciler Erdoğan’ın uçağına alındığında, muhalif gazeteciler için yeni bir pencere açılacağı gibi, rekabetsiz olarak sürekli yurt dışına çıkan gazeteciler ise bir rekabetle karşılaşıp daha iyi analizler çıkarabileceklerdir. Maalesef, Erdoğan’ın dünya gündemini altüst ettiği bir gezi sonrası dahi kayda değer bir analiz çıkmayabiliyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın