Gündem

Yeni Akit yazarından Tekel Bayileri Platformu Başkanı’na: Kızılay’ın sodasının, zaten sizin sigaralarınızın, viskilerinizin arasında ne işi var?

02 Mart 2023 12:27

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın, “Kızılay soda ürünlerini satmama kararı aldık” açıklamasıyla ilgili, "Kızılay’ın sodasının, zaten sizin sigaralarınızın, viskilerinizin arasında ne işi var? Kızılay, size vermemeli, ürettiği sodaları.." yorumunu yaptı. 

Karahasanoğlu, yazısında, "Ama böyle bir ülkede yaşıyoruz, işte.. Merak ettim, adamın zihniyetine bir bakayım dedim.. Sosyal medya paylaşımında, sabitlediği şu: "Alkol satışı yasağı kalkmıştır herkese hayırlı olsun" Korona döneminde, 17 günlüğüne bütün dükkanlar kapandığında, alkollü içecek satan bayiler de bu kapsama alındığında, "Biz ekmek satan fırınlar gibi açık kalmalıyız" demişlerdi ya.. İki ay sonraki seçim için gittiği bölgelerde dindar profil çizerek büyük bir riyakarlığa imza atacak olan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu, o tarihlerde  "Covid ile alkol satışının yasaklanmasının ne alakası var, niye yasaklıyorlar ki" modunda açıklamalarla bu alkolcülere destek vermişlerdi ya.." ifadesini kullandı. 

Karahasanoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi o özgüvenle.. 'Kızılay sodası satmıyoruz' diyorlar.. 'Siz de içmeyerek destek verin' diye devam ettiklerinde, kafam karışıyor,  "Acaba ‘Alkol içmeyin, sigara içmeyin’ mi demek istediler” diye meraklanıyorum.. Yok yok.. “Alkole devam edin, sigaraya devam edin, Kızılay sodası içmeyin” diyorlarmış.. Geçtiğimiz gün Tele1’e destek çıkan İyi Partililer iyi okusun. Gazete Duvar’ından Halk TV’sine kadar hepsine koşup, oralarda iltifatlar yağdıran SP’liler, Deva’lılar, Gelecek Partililer iyi okusunlar.. Bu alkolcülerin “Kızılay sodası satmıyoruz” açıklamasını.. Bu bahsettiğimiz soldan çarklı medya organlarının hepsi, ana manşetten vermişler.. Eeee.. Alkolik ile yatanlar.. Alkolik olarak kalkarlar.. Boşuna değilmiş, Covid döneminde tekel bayileri diğer dükkanlar gibi kapatıldığında Babacan’ın, Davutoğlu’nun, Karamollaoğlu’nun itiraz etmesi.. Sorsak, “Hayatımızda ağzımıza almadık” diyecekler ama.. Defterlerine, alkol satışına verdikleri o destek yazıldı, hesabını da ahirette verecekler.."

TIKLAYIN | Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş: Kızılay soda ürünlerini satmama kararı aldık