Gündem

Yeni Akit yazarı: Suçlulara verilen cezalar evlere şenlik, hapsedip besliyoruz; seri katiller toplumun içinde dolaşıyor

03 Ağustos 2023 11:52

Yeni Akit yazarı Ali Erkan Kavaklı, Esenyurt'ta tekel bayide gerçekleşen cinayetin ardından, suçlulara verilen cezaların yeterli olmadığını belirterek, "Seri katiller toplumun içinde dolaşıyor." dedi. Kavaklı, eğitimde 'Hz. Muhammed’in eğitim anlayışının uygulanması gerektiğini' savundu.

Kavaklı yazısında, "Her yere ve herkesin arkasına polis koyamayız, bu sebeple cinayetleri engellenemez. Suçlulara verilen cezalar da evlere şenlik. Hapsedip besliyoruz. Hâkim suçlunun iyi hâlini görür indirim yapar, suçun üçte birini yatan açık ceza evine orada iyi hâli görülür, bir de bakmışsınız katil veya suçlu dışarıda. Verilen cezanın suçluyu eğitip eğitmediğine, suç işleyenin davranışlarının düzelip düzelmediğine bakan yok. Kısas, adalet, hak ettiğini bulma yok. Seri katiller toplumun içinde dolaşıyor." ifadelerini kullandı. 

Eğitim sistemimizin Batı'dan kopya olduğunu iddia eden Kavaklı, "Cinayetleri önlemek, kötülükleri ortadan kaldırmak ve insanları güzel ahlaklı fertlere dönüştürmek için Hz. Muhammed’in (sav) eğitim anlayışını ve eğitim metotlarını takip etmeliyiz. Taklitçi, materyalist, ateist eğitim anlayışını bir an önce terk etmeliyiz." dedi. 

 TIKLAYIN | Hilal Kaplan: Mafyavari oluşumların cirit atıp İstanbul'u vahşi batıya çevirdiği bir durum kaygı verici; asli sorumluluk iktidardadır