Medya

Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'dan Akit TV'ye Abdurrahman Dilipak çağrısı

"Bu karanlık dönemde dili pak olanların uyarılarına çok ama çok ihtiyacımız var!"

02 Eylül 2022 09:26

 Yeni Akit gazetesi yazarı Şevki Yılmaz,  son dönemde AKP'ye yaptığı eleştiriler ve uyarılarla gündeme gelen, Akit  TV'deki programına son verildiği için köşesine veda eden yazarları Abdurrahman Dilipak’ı köşesine taşıdı. ”Dili pak olanların uyarılarına çok ama çok ihtiyacımız var!” diyen Yılmaz,” Akit Tv yöneticilerinin acilen bu yanlış kararından döneceklerini ve Dilipak abimizle feraset ve basiret anlayışıyla yeniden anlaşacakları sulh kararını bekliyoruz.” çağırısında bulundu.

Dilipak’ın programının kaldırılmasının ardından Yeni Akit’teki yazılarına son verme kararının kendisini ve camialarını üzdüğünü ifade eden Yılmaz, Dili Pak’ın özü sözü bir olan insana verilen güzel bir sıfat olduğunu yazdı. 

“Hangimiz “la yus’eliz?” Hangimizin hatası yok?" sorularını soran Yılmaz  “Hatasız dost arayan dostsuz kalır” sözünü hatırlattı. 

“Kişinin gerçek dostu her yaptığını alkışlayan şakşakçı hesabî dalkavuklar değil,  dili-gönlü-zihni pak olan gerçek uyarıcı hasbî kardeşleridir!” uyarısında bulunan Yılmaz, şöyle devam etti:  

“Tarih, başarıdan başarıya koşmuş nice sultanların sonlarının etrafındaki hesabî bukalemun, dalkavuk ekipleri tarafından acı hüsranla bitirildiklerinin örnekliğiyle doludur. Kösedağ ve Mürted (Ankara Savaşı) tecrübemiz, hazin değil midir?

Birbirimizi tanımaya, birbirimizi anlamaya ve birbirimizle anlaşmaya çok ihtiyaç duyduğumuz bu karanlık dönemde dili pak olanların uyarılarına çok ama çok ihtiyacımız var!

Tv’lerde, köşelerinde her şey pür-ü pakmış intibası vererek, sokaktaki gerçekle aralarına mesafeler koyan ve fildişi kulelerinde oturan sözde gazeteci ve uzmanların öfkeyi arttırmaktan başka neye faydaları var? 

'Sıkıntılar var ama aşacağız' motivasyonuna çok ama çok ihtiyacımız var.

Dili yani gönülleri ve vicdanları yalanlarla, tuzaklarla ve kuyu kazmalarla necisleşen hesabîlerin; akı kara, karayı ak gösterdikleri bir şeytani Medya’nın sihir saldırıları döneminde dili pak olan hasbîlerin uyarılarına çok ama çok ihtiyacımız var!” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim, bizi uyaracak milli bir muhalefete ihtiyacımız var!”  ve “Ömerler arıyorum” sözlerini hatırlatan Yılmaz, Akit TV yöneticilerine “Acilen bu yanlış kararından döneceklerini  ve Dilipak abimizle feraset ve basiret anlayışıyla yeniden anlaşacakları sulh kararını bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Son dönemde AKP'ye yaptığı eleştirilerle dikkat çekiyordu; televizyon programına son verilen Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit'teki köşesine veda etti

TIKLAYIN - Ahmet Taşgetiren: Dilipak "bizde işler iyi gitmiyor, biz bu değiliz" diyordu, Ankara rahatsızlandı "konuşma, yazma" denildi