Gündem

Yeni Akit yazarı: Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve İyi Parti’nin masaya desteği de ilk toplantıdan beri takası bekleyen işlevsiz kalmış iki satranç taşı gibiydi

05 Mart 2023 13:51

Yeni Akit yazarı Halil Kışlacık, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasına ilişkin olarak, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve İyi Parti’nin masaya desteği de ilk toplantıdan beri takası bekleyen, bu yüzden işlevsiz kalmış iki satranç taşı gibiydi."  yorumunu yaptı. 

Kışlacık yazısında, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dayatacağı da kesindi, Akşener’in önce İmamoğlu veya Yavaş seçeneklerini masaya süreceği ve kabul ettiremezse masadan çekileceği de... Akşener, her durumda bu seçimin Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında gireceği son seçim olduğunu biliyordu. Kılıçdaroğlu’nun üzerinde sadece kaybettiği seçimlerin değil, yaşının da getirdiği bir baskı vardı. Meral Hanım ise hem daha genç olmanın, hem de daha az seçim kaybetmiş ve hatta “İstanbul ve Ankara’da AK Parti’ye kendisinin kaybettirdiği” iddiasıyla muhalefetin AK Parti’ye karşı kazandığı tek zaferinin sahibi olduğunu öne sürebilen bir parti genel başkanı olmanın avantajına sahip. Bu yüzden hemen kazanılacak ama elde tutması zor bir cumhurbaşkanlığı yerine, sonraki seçimde kendisine uzun yıllar oturabileceği o makamı teslim edebilecek bir kurguyu hazırlıyor yıllardır."  ifadesini kullandı.