Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Bugünkü Kemalistler, Mustafa Kemal’den çok daha öte Osmanlı düşmanlığına soyunmuşlar

14 Eylül 2022 09:36

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarındaki sözlerinin ardından başlayan ‘Osmanlı’ tartışmasına değinerek “Anlaşılan o ki, bugünkü Kemalistler, Mustafa Kemal’den çok daha öte bir padişah düşmanlığına, hatta Osmanlı düşmanlığına soyunmuşlar” görüşünü dile getirdi.

 Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın başkanı Alev Coşkun’un bir kitabındaki  “Atatürk’e verilen geniş yetkiden padişahın bile haberi yoktu” ifadelerinin dün Cumhuriyet gazetesinde yayımlandığını belirten Karahasanoğlu, şöyle devam etti: “’Mustafa Kemal, bir kayıkla İstanbul’dan kaçarak, Samsun’a çıktı, Anadolu’nun işgalden kurtarılmasını örgütledi’ diye..

 Biz de gösteriyoruz ya, Osmanlı padişahı  Vahdettin’in, M. Kemal’i çağırdığının, ‘Şu şu yetkilerle, şu sıfatla Anadolu’ya gideceksin.. Şunlar şunlar da sana takviyeler… Şunlar da yol arkadaşların’ dediğinin belgelerini..

O belgelere cevap veremeyince…

Şimdi Alev Coşkun, ‘yetkileri ve verilen imkanları’ inkar edemeyeceğini anlayıp, ‘M. Kemal’e verilen yetkilerden padişahın bilgisi yoktu’ yalanını uyduruyor…

Ben de Alev Çoşkun’a sesleniyorum: ‘Peki bu anlattığından, yani padişahın bilgisi olmadan birçok yetki ile donatıldığından, M. Kemal’in haberi var mıydı?’” 

Mustafa Kemal, Samsun’a çıkarken donatıldığı yetkileri, Vahdettin’den habersiz kazandığı bilgisine sahip olması halinde “Niye, 'Makam-ı Muallâ-ı Hilâfet ve Saltanatın korunması' ifadelerini, bir ay sonra toplanan kongrede kararlar arasına yazdırsın?” diye soran Karahasanoğlu, “Anlaşılan o ki, bugünkü Kemalistler, M. Kemal’den çok daha öte bir padişah düşmanlığına, hatta Osmanlı düşmanlığına soyunmuşlar” görüşünü dile getirdi.

Karahasanoğlu, Soyer’in sözlerinin ardından başlayan Osmanlı tartışmasıyla ilgili 6’lı masada yer alan İyi Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin sessiz kaldığını yazan Karahasanoğlu, “Çünkü hepsi, oturacaklarını sandıkları bir koltuk uğruna, bütün değerlerini satılığa çıkartmışlar… 

Bütün ilkelerini, bütün vefalarını CHP zihniyetine satmışlar… 

Tek kelime edemiyorlar… 

'CHP, bizimle ittifak yapmaktan ya vazgeçerse...' korkusundan, tir tir titriyorlar..

Ve bu sebeple, CHP’lilerin, düne kadar bu partilerin savundukları ne kadar değer var ise, onların hepsine yaptığı tüm hakaretleri, yalayıp yutuyorlar...” görüşünü dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın