Gündem

Yeni Akit yazarı, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef aldı: Toplumun ‘sinir’ uçlarıyla oynama ‘küstahlığını’ gösteriyorlar, siz buna spor mu diyeceksiniz?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu

08 Eylül 2023 10:53

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef alarak, "Toplumun ‘sinir’ uçlarıyla oynama ‘küstahlığını’ gösteriyorlar. Siz şimdi buna spor mu diyeceksiniz?" dedi. 

Gülümseyen yazısında, "Bir spor takımı düşünün. Ne mahalle, ne de il veya ilçenizden de öte ülkenizi temsil etsin. Bu takım toplumun ‘ortak’ değerleriyle barışık olmasın. Ve siz o takıma ‘milli’ yakıştırması yapın. Halkın değerleriyle barışık-uyumlu olmayan sporcular ‘dövmeli-sapkın’ şeklinde yakıştırmaya muhatap olsunlar. Her şeyden önemlisi, yapılan spor, nüfusunun %99’u Müslüman denilen ülkede yer alsın ve yapılan faaliyetler Kur’an ve Sünnetle bağdaşmayacak şekilde gerçekleşsin. Bu sürecin adı da spor." ifadelerini kullandı. 

Muhalefetin seçimden sonra voleybol takımına sığındığını savunan Gülümseyen, "Kendi güçleri, vizyonları, kapasiteleri, zekâları ve mertlikleriyle dövemedikleri iktidarı, kadın voleybolculara dövdürmeye çalışıyorlar. " görüşünü savundu.