Gündem

Yeni Akit yazarı: İslami Dayanışma Oyunları’nı, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’na sorsanız ne der?

"İslam’ın şartlarına uymayan, Müslüman kimlikle bağdaşmayan ‘spor’ adı altında bir uygulama"

19 Ağustos 2022 09:18

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı eleştirdi.

İslami Dayanışma Oyunları’nın Mevlana ile anılan Konya’da tüm ‘çıplaklığıyla’ devam ettiğini yazan Gülümseyen “Oyunların en önemli çıkış kaynağı İslam ülkelerinin bir araya gelerek ‘dayanışma’ örneği sergilenmesi. İyi niyet gibi gözüken oyunların kuralları ve yapılış şekline bakıldığında ise bazı branşlarda İslam ile bağdaşır yanının olmadığı görmek zor değil. Yarı çıplak vaziyette kıyafetler mi dersiniz, dövmeli veya istavroz çıkaran sporcular mı, yoksa kadın ve erkeklerin aynı ortamda (spor yapan-izleyenler) mi! İslam’ın şartlarına uymayan, Müslüman kimlikle bağdaşmayan ‘spor’ adı altında bir uygulama şekli… “ düşüncesini dile getirdi.

Gülümseyen, “Adında İslam kelimesi bulunan ve ülkemizde gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları’nı, yapılış şekliyle caiz olup olmama konusunu Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’na sorsanız acaba ne der?” diye sordu.

Gülümseyen, 12 Ağustos'taki yazısında da İslami Dayanışma Oyunları'nı eleştirmişti. Gülümseyen, İslami Dayanışma Oyunları’nın  Türkiye’ye ve Müslüman diğer ülkelere yakışmadığını yazmıştı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Yeni Akit yazarından İslami Dayanışma Oyunları'na tepki: Türkiye’ye ne de inancı Müslüman diğer ülkelere yakışmadığını görüyoruz