Gündem

Yeni Akit yazarı: İBB'nin ruhsatını iptal ettiği Etiler Polis Okulu arazisindeki inşaat, imar planları değiştirilerek devam ettirilecek

Karahasanoğlu, CHP'nin 2019 yerel seçim çalışmaları sırasında 'Etiler Polis okulu arsasını, kent ormanı haline dönüştüreceğiz’ taahhüdünde bulunduğunu yazdı

25 Ağustos 2022 09:33

 Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beşiktaş’taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerindeki yapı ruhsatını iptal etmesini köşesine taşıdı.

İBB’nin konuyla ilgili açıklamasına yer veren Karahasanoğlu, belediyenin ruhsat iptali sonrasındaki muhtemel gelişmelerle ilgili açıklama yapmadığını ifade etti.

Karahasanoğlu, “31 Mart 2019 mahalli seçimleri öncesinde, ‘CHP olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandığımız takdirde, Etiler Polis okulu arsasını, kent ormanı haline dönüştüreceğiz’ taahhüdü hakkında, tek kelime etmediler.” dedi. 

Eski dönemde nerede hangi inşaatın yapılma ihtimali var ise, hepsi devam ettiğini yazan Karahasanoğlu özetle yazısına şöyle devam etti:

"Fazladan, eski dönemde “Hasılat ortaklığı” gibi usullerle, kamu adına daha fazla gelir elde edilecek usullerden vazgeçip, arsaları direkt satıp, parasını ise taksitle tahsil etme avantajını müteahhitlere sağla..

En önemlisi ise..

Somut olarak Etiler Polis Okulu arsası için, 'Orayı kent parkı yapacağız' taahhüdünde bulunduğun halde, seçildikten sonra bu sözün üzerine bir soğuk su içilmesini önerip, o arsayı hem de taksitle sat..

Partinizin il başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçim sonrasında bile gösteriler düzenlesin, “Etiler Polis Okulu’nu kent parkı yapacağız” diyerek, seçim öncesindeki taahhüdünü sürdürsün..

Ama şimdi..

CHP il teşkilatında tek kişinin ağzını bıçak açmaz iken..

CHP’li İBB, Danıştay’ın ismini de karıştırarak, Etiler Polis Okulu arsası üzerinden, sanki ruhsatlar, artık asla tekrar verilmemek üzere iptal edilmiş gibi algı çalışması yapsın..

Hep birlikte süreci takip edelim..

Göreceğiz; imar planları değiştirilecek..

Yanlış anlamayın..

Kent parkı yapmak için değil..

Danıştay’ın itiraz ettiği birkaç sıkıntılı noktayı aşmak için..

Sonrasında da yine o inşaat, şu an başlandığı şekli ile devam ettirilecek.."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - İBB, Etiler Polis Okulu arazisindeki inşaat ruhsatını iptal etti