Gündem

Yeni Akit yazarı: Erdoğan, “Başkomutan” sıfatıyla alkışlanması gereken konumdadır; askerin alkışlamaması anormal olurdu

23 Ocak 2023 10:15

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, Sakarya’da kuvvet komutanlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği sözleri alkışlaması ile ilgili, “Erdoğan, bir yönüyle de ordunun başı ‘başkomutan’ sıfatıyla alkışlanması gereken konumdadır. İster siyasi, isterse de içtimai olsun, askerin alkışlamaması anormal olurdu” görüşünü dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın yıllar önce bitirdiği, “vesayet düzeni” üzerinden nemalanmaya çalıştığını yazan Şanlıdağ, “Sanki askerin siyasete müdahil olması söz konusuymuş gibi davranarak, aklınca Erdoğan’ı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor” diye yazdı. 

Şanlıdağ, “Birilerinin Kılıçdaroğlu’nun kulağına şu gerçekleri üflemesi gerekiyor: Artık Türkiye’de askerin siyasete müdahil olma dönemi gerilerde kaldı” ifadesini kullandı. 

Şanlıdağ, “Türkiye’de çoğunluk askerin sosyal hayatın içerisinde görünmesinden rahatsız değil. Konjonktür değişti artık. Erdoğan’ın konuşmasını alkışlayan asker, aynı zamanda milletinin yanındadır. Kılıçdaroğlu’nun bu menfi tutumu Erdoğan’ın hanesine artı olarak yansır. Son olayın toplumdaki karşılığı ve okuması şudur. 'Cumhuriyetten bu yana bize karşı olan orduyu bile bizim tarafımıza kattın ya, bu siyaset sana helal Reis' demişlerdir. Kılıçdaroğlu’nun basiretsizliği yüzünden Erdoğan bir puan daha öne geçmiştir. 

Kaldı ki Erdoğan, bir yönüyle de ordunun başı, 'başkomutan' sıfatıyla alkışlanması gereken konumdadır. İster siyasi, isterse de içtimai olsun, askerin alkışlamaması anormal olurdu. Bu mevzunun siyasete müdahil olmakla bir ilgisi yok” yorumunu yaptı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan tarihi çıkış: Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir