Gündem

Yeni Akit yazarı Alan: ‘Diktatör’ün ülkesinde ‘diktatör’ü tehdit edip, hiçbir şey olmamış gibi keyif çatabiliyorsanız, ya yalancısın ya da tehdit ettiğiniz şahıs diktatör değil

10 Mart 2023 11:14

Yeni Akit yazarı Murat Alan, “Diktatör’ün ülkesinde ‘diktatör’ü tehdit edip, hiçbir şey olmamış gibi keyif çatabiliyorsanız, ya yalancısın ya da tehdit ettiğiniz şahıs diktatör değildir. ‘Diktatörlük’ şöyle dursun, biz batı standartlarında bir hukuk devleti dahi değiliz demek ki.. Hukuk devletinde bunun hesabı sorulurdu..” görüşünü savundu.

Alan yazısında, “Türkiye’de 'diktatörlük' olduğunu öne sürüp, 'nefes alamıyoruz' dedikleri halde, sosyal ve ekonomik açıdan en parlak yıllarını geçiren tiplerin maskesini düşürüyor.  Halkı 'çantada keklik' görüp, 'Bu defa kesin aldık' düşüncesiyle öz güven patlaması yaşıyorlar.. 'Geldiğimizde asacağız, keseceğiz', 'iki ayınız var', 'hesap sorulacak' küstahlığıyla,  'diktatör' dedikleri adamları tehdit ediyorlar." düşüncesini dile getirdi.

Alan şu ifadeleri kullandı:

"Mesela Cumhuriyet gazetesi yazarı Ataol Behramoğu.. Sosyal medya hesabından, “Bir gün bir devlet başkanı ‘Devlet benim’ demişti. Kafası kesildi. Kendini devlet sananlardan Hitler sığınağında kendini sokan akrep gibi can verdi. Mussolini ters asıldı” şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Hemen peşinden bir paylaşım daha..

“Kimsenin kafasının kesilmesini istemem. Kesmeye, asmaya elbette karşıyım. Fakat ne yapalım ki rüzgar eken fırtına biçiyor. Ne rüzgâr ekilsin ne fırtına biçilsin. Evet şairim ben. Ama devrimci ve yurtsever bir şair. Bu gibilerden hiç birinin sonu iyi olmadı.” 

Sonra ilk paylaşımını silip, “Sizin gibilerle muhatap olmamak için sildim. 14. Louis örneği trol medyasını çıldırttı” dedi. 

Durup dururken Fransa Kralı 14. Louis’den bahsedesi gelmiş ama her nedense sonradan sildiği paylaşımına bu ifadeyi eklememiş..

Koca adam, utanıp sıkılmadan yalan söyleyecek değil ya!.. 

14. Louis’i kast ettiyse öyledir..  Sözleri “troller” tarafından çarpıtılan bir diğer isim de eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan.. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ilan edebilmesi sonrası gaza gelenlerden.. “Bu alemde hak ettiğiniz cezayı göreceksiniz” iddiasında bulunan Özcan, skandal bir üslup kullanarak, “AKP+MHP iktidarı, size bundan böyle yaşama hakkı yok!” dedi..

“Size bundan böyle yaşama hakkı yok” ne demek?Ataol Behramoğlu gibi o da sildi paylaşımını.. “Twitin yaşama hakkı ile kısmı yanlış anlaşılmalara sebep olduğu için sildim. Kastım ülkede her kim olursa olsun adaletin olmasıdır” dedi.. Yani gençler, “Size bundan böyle yaşama hakkı yok” derse biri, bu aslında “ülkede her kim olursa olsun adaletin olmasıdır” demekmiş.Duydunuz değil mi?  Sınavlarda böyle bir paragraf görürseniz sakın şıklar arasında “tehdit” anlamına gelen bir cevap aramayın.. “Yaşam hakkı yok” demek, “adaletin olması” manasına gelirmiş.. Koca adam, utanıp sıkılmadan yalan söyleyecek değil ya..  O da 14. Louis gibi bir şeyi kast etmiştir."