Gündem

Yeni Akit yazarı: Akşener “kurşun şov” yapıyor, “Korkmayız” diyor; Erdoğan’dan kim ne zarar görmüş ki, korkulsun...

“Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek' meydan okuması yerine, 'yağlı kazık' tehdidinin seni nasıl durdurduğunu açıkla da, sözlerine inanalım"

06 Nisan 2023 10:46

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya ve kürsüden mermi fırlatmasına ilişkin olarak,  "Şimdi kalkmış, 'kurşun şov' yapıyor.. 'Korkmayız' diyor.. Tayyip Erdoğan’dan kim ne zarar görmüş ki, korkulsun.. Korkmamak; karşınızda korkulması gereken bir sorunlu kişi varsa söz konusu olabilir..."  yorumunu yaptı. 

Karahasanoğlu yazısında, "Size zarar vermeyen veya veremeyecek durumda olan kişiye karşı  “Senden korkmuyorum” demenin ne manası var? Çık Akşener, milletin önüne, “yağlı kazığa oturtma tehdidi” yapanlar hakkında ne işlem yaptığını söyle de, korkak biri olmadığını kabul edelim.. Makam aracının oturduğun koltuğun camı kurşunlandığında “Mesajı aldım” dedikten sonra ne yaptığını açıkla da, “korkak” olup-olmadığını anlayalım.. “En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim” diyerek altılı masadan kalkmanın sebeplerini açıklarken, “Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk milletine yapıldığı gibi ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir” sözlerinden 48 saat geçmeden nasıl masaya kuzu kuzu geri döndüğünü açıkla da, “yürekli” olup-olmadığına karar verelim..  “Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek” meydan okuması yerine, “yağlı kazık” tehdidinin seni nasıl durdurduğunu açıkla da, sözlerine inanalım.." ifadesini kullandı.