Gündem

Yazar Eylem Tok, cipiyle ölüme yol açan 17 yaşındaki oğlunu Mısır’a kaçırdı; özür diledi: Gelip teslim olacağız

05 Mart 2024 20:39

İstanbul Eyüpsultan'da arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durarak kontrol eden gruba, lüks ciple çarpan sürücü kaçtı. Kazada 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Kazayı yapan aracın sürücüsü yazar Eylem Tok ile ünlü estetik doktoru Op.Dr. Bülent Cihantimur'un 16 yaşındaki oğlu T.C. çıktı. Olay yerine gelerek oğlunu alan anne Eylem Tok, gece 04.30 sıralarında oğluyla birlikte yurt dışına çıkarak Mısır'a kaçtı. Tok, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı ve "Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu‘nun haberine göre 1 Mart Cuma günü Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25) ve İbrahim Gümüş (27), Sarıyer’den üç ATV’yle gezmeye çıktı. Yolda motorlardan biri arızalanınca grup hep beraber Kemerburgaz yolunda emniyet şeridinde durdu.

Evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Acı, önlem için bir motorunun ışıklarını yaktı. Diğerleriyse arızalanan motorla ilgilendi. Saat 20:00 sularında bir cip emniyet şeridindekilere çarptı. Çarpmanın etkisiyle beş kişi ormanlık alana savruldu.

İddiaya göre cip sürücüsü aracını bırakıp arkadan gelen başka bir araca binerek kaçtı. Acı kaza mahalinde hayatını kaybetti. Dört kişiyse yaralandı.

Polis kazayı yapan sürücünün yazar Eylem Tok ve ünlü estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu T.C. olduğunu tespit etti.

Polisin çalışmalarına göre T.C.’yi kaza mahalinden alıp götüren annesi Eylem Tok’tu.

Tok ve oğlu saat 03:00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gitti. İkili 04:30 sıralarında Mısır uçağına bindi.

"Adalete teslim olacağız"

Eylem Tok, avukatı aracılığı ile yazılı bir açıklama yaptı. Tok'un açıklaması şöyle: 

"Öncelikle yaşanan tüm bu olaylar nedeniyle ne kadar üzgün olduğumu, ne kadar korktuğumu ve paniklediğimi belirtmek istiyorum. Kazadan bahsetmek benden ve ailemden önce, kazazedeler ve ailelerini daha çok üzecektir ve yıpratacaktır. Ancak oğlumun bizden habersizce o gün arabam ile dışarıya çıkmasının tüm sorumlusu benim, bunu kabul da ediyorum. Ben bir anne olarak bu durumun yaşanmaması adına gereken tüm tedbirleri almalıydım."