Politika

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti'ye dönmüyor, sonbaharda yeni parti kuracak

"Sonbaharda, altyapısını tamamladığımız bir siyasi mücadele ile milletimizin teveccühüne talip olacağız

09 Nisan 2024 13:08

İYİ Parti, yerel seçimler sonrası seçimli olağanüstü kurultaya gidiyor. Genel seçimler öncesi olaylı bir şekilde İYİ Parti'den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, kurultaydan önce partiye döndürülme çabalarının iddialarını boşa çıkardı. Ağıralioğlu, "Biz, Allah izin verirse sonbaharda, altyapısını tamamladığımız bir siyasi mücadele ile milletimizin teveccühüne talip olacağız" dedi.

Parti teşkilatının 'Yavuz Ağıralioğlu'nu ikna edin gelsin' baskısı yaptığı öne sürülürken İYİ Parti'de genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Mehmet Tolga Akalın, kazandığı takdirde Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu, Durmuş Yılmaz gibi isimleri geri dönmeleri için arayacağını söylemişti.

Bu gelişmeler üzerine konuşan Ağıralioğlu, sonbaharda parti kuracağını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ağıralioğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçim sonuçlarının sorumluluğunu üzerine almasının örnek bir karar olduğunu belirtti, "Bugün hizmetine talip olduğumuz milletimizin, bizi görebilmesine ve tanıyabilmesine açmış olduğu imkân sebebiyle Sayın Genel Başkan'a hem bizim üzerimizdeki emeği ve hakkı için hem de örnek teşkil eden bu siyasi kararı için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Parti içi mevzi kollamaya ve parti içi iktidar mücadelelerine bulaşmamaya söz verdiğini belirten Ağıralioğlu, "Kongre ve parti iç işleri ile alakalı bir gündemimiz hiç olmadı. Memleket gündemimiz var. İYİ Parti'de emek vermiş, fedakarca çalışmış insanların karar vereceği bir süreçtir bu, kendilerine kolaylıklar diliyorum. Bu vesileyle kongrede aday olan arkadaşlarımıza ve önümüzdeki süreçte memleket yönetimine, Türk Milleti'nin hizmetine talip olacak olan siyasi partilerdeki bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz, Allah izin verirse Sonbaharda, altyapısını tamamladığımız bir siyasi mücadele ile milletimizin teveccühüne talip olacağız. Çok büyük ekonomik zorlukları olan bir süreçten geçiyoruz. Milletimiz gerçekten çok zor durumda!" dedi.

Ağıralioğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki dönem: Türk Milleti'nin güçlü yarınlarını inşa edecek; hazinesini dolduracak; yaşam kalitemizi yükseltecek şekilde, enflasyonu ve faizi hem düşürecek hem kontrol altına alacak; istihdamı artıracak; çalışan sayımızın emeklilerimizle makul oranda olabilmesi için, kalkınma ve istihdam programını uygulayacak ve eğitimi, adaleti, liyakati kalkınmamızın lokomotifi yapacak siyasi bir gayretin ve yoğun bir hazırlığın içerisindeyiz. Siyasi irademiz, yakın bir vakitte, milletin ufkunda görünecektir inşallah. Kamuoyuna duyurduğumuzda, tüm memleket sathında, milletimiz ile birlikte yürümeye devam edeceğiz. Allah kerîmdir..."

Ne olmuştu?

Ağıralioğlu, 2023 genel seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olmasına karşı çıkarak kendisine oy vermeyeceğini açıklamış ve İYİ Parti'den istifa etmişti.