Spor

Yaptığı Eda Erdem heykeli "erkeğe" benzetilen Öktem: Sorun ışıktan kaynaklı

Fenerbahçeli voleybolcu Eda Erdem'in 'erkeğe' benzetilen heykeli tartışma yarattı. Heykeltıraş Pınar Öktem, sorunun ışıktan kaynaklandığını söyledi

Eda Erdem'in heykeli

09 Mart 2024 11:16

Voleybolcu Eda Erdem'in çok konuşulan heykelini yapan heykeltıraş Pınar Öktem Doğan sosyal medya gündem oldu. Doğan, “Bu heykel form ve ışığın birlikteliğini yansıtıyor. Ama yanlış ışık konunca kendisi olmaktan çıkmış" dedi.

Patronlar Dünyası'ndan Necla Dalan'ın haberine göre, “Tamamen benim bilgim dışımda gelişen ve organizasyon ekibinin koyduğu aydınlatma ışıkları yüzünden heykel kendisi olmaktan çıkmış” diyen Pınar Öktem Doğan şunları aktardı:

"Heykel için çok özenerek çalıştık. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt ve Eda Erdem yapım aşamasında gördüler. Eda Erdem çok beğendi, ağladı hatta… Maalesef benim bilgim dışında bir ışıklandırma yapılmış ve heykelin anatomisi yansıma yüzünden bambaşka olmuş. Kalktım tekrar alana gittim, kontrol ettim. Fotoğraflarla heykelin alakası yok. Bu heykel form ve ışığın birlikteliğini yansıtıyor. Ama yanlış ışık konduğundan kendisi olmaktan çıkmış."

TIKLAYIN-Fenerbahçeli voleybolcu Eda Erdem Dündar'ın heykeli açıldı: Biz kadınlar çok güçlüyüz, yapamayacağımız bir şey yok