Gündem

Yangında şehit olan itfaiye eriyle ilgili ABB'den açıklama: Oksijen tüpünün bittiği haberleri gerçeği yansıtmıyor

05 Ekim 2023 11:58

Ankara'da yangına müdahale ederken şehit olan itfaiye eri Fahrican Yavaş'ın (24) cenazesi, meslektaşları tarafından düzenlenen törenin ardından memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi. Yavaş'ın, oksijen tüpünün bitmesi nedeniyle dumandan etkilendiği iddia edilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada oksijen tüpünün bittiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Keçiören Osmangazi Mahallesi'nde 3 katlı Sinan Apartmanı'nın eksi 2'nci katındaki dairede dün sabah yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına müdahale eden itfaiyeciler Fahrican Yavaş, Uğur Okyay, Orçun Yaşar, Süleyman Aytar, yangına müdahale ederken dumandan etkilendi. 4 itfaiyeci, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Fahrican Yavaş, doktorların müdahalesine rağmen hastanede hayatını kaybetti. Diğer 3 itfaiye erinin hastanede tedavisi devam ediyor.

Mansur Yavaş'tan açıklama 

Fahrican Yavaş için Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Yavaş'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda itfaiyeci katıldı. Törende konuşan Mansur Yavaş, "Liyakat usulüyle geldi, göreve başladı. İyi arkadaşlıklar, dostluklar kurdu ve kendisini sevdirdi. Görev yaparken de gerçekten görevini hakkıyla yaptı. Değerli ailesi, şunu söyleyebilirim; görev şehidimiz Fahrican Yavaş kardeşimizi kaybettik; ama gördüğünüz gibi burada arkadaşları, bütün Ankara Büyükşehir personeli olarak bilin ki sizin evladınız gibi. Onu hep hatırlayacak ve ismini hiçbir zaman unutturmayacaklar. Ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah" diye konuştu.

Fahrican Yavaş'ın cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi. 2 yıllık itfaiye eri Yavaş'ın bekar olduğu öğrenildi.

Soruşturması sürüyor 

Olayla ilgili soruşturma sürerken dumandan etkilenen itfaiye erlerinin yanan dairede mahsur kalan olup olmadığını kontrol etmek için içeriye girdiği ve teçhizatları tam olarak yangına müdahale eden itfaiye erlerinin, kontrol ve söndürme çalışması sırasında içeride fazla kaldığı ve bu sırada oksijen tüplerinin bitmesi nedeniyle dumandan etkilendikleri iddia edilmişti. ABB bu iddiaları yalanladı. 

ABB'den yalanlama: Oksijen tüpünün bittiği haberleri gerçeği yansıtmıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Dün sabah Keçiören ilçesi Bölük Caddesi’nde bir apartmanın-2. katında çıkan yangına müdahale ederken şehit olan mesai arkadaşımız bugün İzmir'de defnedilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin konuyla ilgili teknik ve kapsamlı soruşturması titizlikle sürdürülmektedir. Bazı basın kurumlarında yer alan oksijen tüplerinin bittiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasını yaptı.

ABB, dün Keçiören’de bir apartmanda çıkan yangına müdahale ederken hayatını kaybeden itfaiye eri hakkında açıklama yaptı. ABB’nin bugün X (Twitter) hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Dün sabah Keçiören ilçesi Bölük Caddesi’nde bir apartmanın-2. katında çıkan yangına müdahale ederken şehit olan mesai arkadaşımız bugün İzmir'de defnedilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin konuyla ilgili teknik ve kapsamlı soruşturması titizlikle sürdürülmektedir. Bazı basın kurumlarında yer alan oksijen tüplerinin bittiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuz süreci yakından takip etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TIKLAYIN - Ankara'da yangın, bir itfaiye eri şehit oldu, iki ağır yaralı