Gündem

Yalova Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Vefa Salman milletvekili aday adaylığı için istifa etti

15 Mart 2023 19:18

Yalova Belediyesi'ndeki "zimmet" soruşturması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP'den milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

"Denetim görevini ihmal", "irtikaba göz yumma" ve "zimmet" suçlarından 3 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Salman, görevinden istifa etti. 27 Şubat 2020'de İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Salman, milletvekili aday adaylığı için CHP'ye giderek başvurusunu yaptı.

Belediye meclisinin, ilerleyen günlerde oylamayla yeni belediye başkanını seçeceği belirtildi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu

Yalova Belediyesi yetkilileri, mali hizmetler müdürlüğünde çalışan R.E.’nin muhasebe kayıtlarında usulsüz işlemler yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Yaşanan bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanlığı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. (AA)

TIKLAYIN  I Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman: Hırsızlığı ortaya çıkardık, suçlu olduk

TIKLAYIN I Dokunulmazlığı kaldırılmak istenen CHP'li Başarır, Vefa Salman duruşmasında yaşananları anlattı: Ben "Yazıklar olsun" dedim, hâkim de "Defolun yürüyün" dedi