Spor

Wesley Sneijder, transfer sürecini anlattı: Liverpool'u değil Galatasaray'ı seçtim

11 Ocak 2023 12:43

Galatasaray'ın unutulmaz oyuncularından Wesley Sneijder, Liverpool'u reddederek sarı-kırmızılı kulübü seçtiğini belirtti.

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen ve iki şampiyonluk kazanan Snejder, sarı-kırmızılı kulübe transfer sürecini anlattı.

Katar'da Alkass Sports Channels'ın konuğu olan Sneijder, Inter'den ayrılacağı dönemde Liverpool'un da kendisini istediğini belirtti:

"Birçok kulüp Inter'den ne zaman ayrılacağımı bilmek istedi ve Liverpool da bu kulüplerden biriydi. Bu yüzden insanlar, Galatasaray'ı seçmeme şaşırdı. Neden Liverpool değil de Galatasaray? Ben kazananım, kupalar için oynuyorum. Bu yüzden Galatasaray'a gittim çünkü şampiyon olacağımı düşündüm. Sonrasında doğru seçimi yaptığımı gördüm."

Galatasaray kariyeri

Sneijder,  2013-2017 arasında Galatasaray'da forma giydiği dönemde çıktığı 175 maçta 45 gol ve 44 asist kaydetti. Sneijder, Galatasaray ile iki Türkiye Ligi, üç Türkiye Süper Kupa ve üç Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Weghorst sözleri

Voetbalprimeur'a konuşan Sneijder, İngiltere'de Weghorst gibi en az 300 forvet bulunabileceğini ve bu transferin mantığını anlamadığını ifade etti.

Sneijder, "Dünya Kupası'ndaki Arjantin maçında Weghorst'un hilesini görmüşlerdir. İngiltere'de buna artık kanmıyorlar. Forvet açısından, o gerçekten United'ın beklediği biri mi? Ben öyle düşünmüyorum. İngiltere'de Weghorst gibi en az 300 forvet var. Bu bir şaka olmalı. Gerçek olamaz. Çok garip bir transfer" dedi.