Dünya

Victoria Beckham'ın Paris Moda Haftası defilesi, vegan aktivistler tarafından protesto edildi; şov kesintiye uğradı

Göstericiler "Hayvanlar kumaş değildir" yazılı tişörtler giydi ve "Viva vegan deri" yazılı pankartlar taşıdı

02 Mart 2024 14:24

T24 Dış Haberler

Victoria Beckham'ın Paris Moda Haftası'ndaki defilesi, podyumdaki modellerin yürüyüşü esnasında protesto gerçekleştiren vegan aktivistler tarafından kesintiye uğradı. 

People for the Ethical Treatment of Animals (Peta) grubu, moda endüstrisinde hayvan derilerinin kullanılmasına karşı bir protesto gösterisi düzenledi. Paris Moda Haftası'ndaki Victoria Beckham defilesi protestonun hedefindeydi.

Göstericiler "Hayvanlar kumaş değildir" yazılı tişörtler giydi ve "Viva vegan deri" yazılı pankartlar taşıdı.

 

Beckham'ın moda markası kürk ya da egzotik deriler kullanmazken, Peta bazı tasarımlarda deri kullanıldığına dikkat çekiyor.

Peta'nın Avrupa Başkanı Mimi Bekhechi, "Hiçbir giysi ya da aksesuar hassas ve zeki bir hayvanın vahşice katledilmesine ve derisinin yüzülmesine değmez. Victoria Beckham'ı bunun yerine elma, üzüm, ananas, mantar ve daha fazlasından elde edilen yüksek kaliteli deri gibi günümüzde mevcut olan etik ve çevre dostu yeniliklere yönelmeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Hayvan hakları yardım kuruluşu Peta, ses getiren protestolarla tanınıyor ve New York, Londra ve Milano da dahil olmak üzere küresel moda etkinliklerinde düzenli olarak gösteri yapıyorlar.

Paris'teki defilede Spice Girls şarkıcısının 2024 sonbahar/kış koleksiyonu sergilendi.